Mazda Yeni Altı Silindirli Skyactiv-X Motorlar Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     12 Mayıs 2019 11:48

Mazda gelecekteki lüks modelleri için hem benzinli hem de dizel araçlarda kullanılabilecek yeni bir sıralı altı silindirli Skyactiv-X motor ailesi geliştiriyor.

Mazda Yeni Altı Silindirli Skyactiv-X Motorlar Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japon otomobil üreticisi yeni altı silindirli motorları bir yatırımcı konferansı sırasında duyurdu. Yeni motorlar Mazda’nın yeni çıkacak büyük otomobil mimarisiyle birlikte kullanılacak. Bu mimariyle arkadan çekişli ve dört çekişli modeller üretilecek.

 

Mazda’nın kendi altı silindirli motorlarını geliştirme hamlesi sürpriz oldu ve firmanın daha lüks piyasa segmentlerine girme planlarını da açığa çıkardı. Yeni büyük mimari boylamasına yerleştirilecek yeni motorlarla gelecek, aynı zamanda yarı hibrit ve plug-in hibrit teknolojilerine de uyumlu olacak.

 

Sıralı altı silindirli motorlar son zamanlarda yeniden revaçta ve Mazda bu konuda Mercedes, Jaguar Land Rover, BMW gibi markaların yanında yerini almış oldu. Diğerlerinin aksine, Mazda modellerinde ilk kez bu tip motora yer verecek.

 

Firma henüz motorlar için çıkış tarihi vermedi ya da hangi modellerde kullanılacağını açıklamadı ancak yakında detayları paylaşacağını belirtti.

 

Yeni motorlar markanın Kıvılcım Kontrollü Sıkıştırmalı Ateşleme teknolojisini kullanacak ve bu yıl Mazda 3 Skyactiv-X ile birlikte çıkacak. Böylece merakla beklenen 2018 Vision Coupe gibi konseptler de üretime geçmiş olacak. Bu da markanın hayranları için iyi bir haber.

Son Güncelleme : 12 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo