Mercedes-Benz Concept EQV Barselona Sokaklarında

Ototeknikveri     13 Mayıs 2019 08:01

Mercedes-Benz Concept EQV’yi İspanya’da Barselona sokaklarında sürerek bunun sadece bir gösteri aracı olmadığını kanıtladı.

Mercedes-Benz Concept EQV Barselona Sokaklarında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2019 Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımda firma zaten bir üretim versiyonu da hazırlayacağını açıklamıştı. Üretim versiyonu da büyük olasılıkla Eylül ayında 2019 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkacak.

 

V-Serisi’nin sıfır emisyonlu versiyonu diyebileceğimiz EQV modeli, MPV segmentinde ulaşımda devrim yapmayı hedefliyor. Araç ailelerden ticari yolcu taşıma hizmetlerine çok çeşitli bir hedef kitleye sahip ve “dünyanın ilk tamamen elektrikli lüks MPV’si” olarak lanse ediliyor.

 

Üretim modelinin konsepte ne kadar sadık kalacağını henüz bilmiyoruz ancak konseptin oldukça iyi özellikleri var. Mercedes aracın 400 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olduğunu belirtiyor. Ayrıca 100 kWh lityum iyon pil hızlı şarj fonksiyonuna sahip. Bu sayede 15 dakika şarj ile 100 km gidilebiliyor.

 

Gövdenin altına yerleştirilen pil ön akstaki elektrikli motora enerji sağlıyor. Motor 204 PS (201 hp / 150 kW) gücünde. Araç 160 km/s azami hıza sahip.

 

Modele özel LED şeritli EQ-grille ve modern far tasarımı ilk bakışta dikkat çekiyor. İç mekan da yumuşak dokunuşlu materyaller ve yeni teknoloji özellikleriyle beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo