Renault Project XY-2: Dış Dünyaya Kapaı Fütüristik Bir Otomobil Konsepti

Ototeknikveri     13 Mayıs 2019 10:44

Otonom sürüş teknolojilerinin gelişmesi gelecekte otomobillerin tasarımını ve görünümünü de etkileyecek. Hawon Jang’dan Renault Project XY-2 bu otomobillerin nasıl görünebileceğine dair fikir veriyor.

Renault Project XY-2: Dış Dünyaya Kapaı Fütüristik Bir Otomobil Konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geleneksel otomobiller cam yüzeylerle çevriliyken, XY-2 daha farklı. Otomobilin şık gümüş kaportası içini göstermiyor. İçerideyse geniş sayılabilecek bir kabin var. İki küçük koltuk standart pozisyonlarında siyah bir duvarla ayrılıyor. Koltuklar geriye doğru kaydırıldığında ise birbirleriyle birleşerek içeride samimi bir ortam yaratıyor.

 

Yoldaki diğer araçlar ve yayalar içeriyi göremediği gibi, XY-2’nin içinde oturanlar da dışarıyı görmüyor. Otonom sürüş sistemleri firmalara farklı kabin tasarımları deneme şansı verse de, kameralar, sensörler ve bilgisayarlarla donatılmış bir otomobilde dışarısını görememek iyi bir fikir gibi gelmiyor. Bu çok klostrofobik bir deneyim olabilir.

Yeni proje geçen yıl Paris’te tanıtılan EZ-Ultimo konseptine de benziyor. Bu konseptte oturma salonu benzeri bir tasarım vardı.

XY-2 bugünün yollarına uygun bir otomobil olmasa da, uzak gelecekte anlam ifade edebilir. Teknolojiyle birlikte otomobillerin giderek bugünkü görünümlerinden uzaklaşması mümkün. Hatta belki otomobil tanımı da bugün bildiğimiz anlamından farklılaşabilir.

Son Güncelleme : 13 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo