Volkswagen Almanya’da Pil Hücresi Üretimine 1.1 Milyar $ Yatıracak

Ototeknikveri     15 Mayıs 2019 10:57

Volkswagen Almanya’nın batısında kurulacak bir tesiste yapılacak pil hücresi üretimi için 1.1 milyar $ yatıracağını açıkladı.

Volkswagen Almanya’da Pil Hücresi Üretimine 1.1 Milyar $ Yatıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters, Volkswagen’in Aşağı Saksonya’da yeni bir pil üretim tesisi kuracağını ve yakında Avrupa’nın herhangi bir noktasında bir fabrika için daha diğer markalarla temasa geçeceğini yazdı.

 

Firmanın, Avrupa’daki fabrika için Koreli pil hücresi üreticisi SK Innovation ile görüştüğü düşünülüyor.

Geçtiğimiz aylarda Volkswagen CEO’su Herbert Diess firmasının pil tedariği için uzun vadede Asyalı üreticilere bağımlı kalmak istemediğini açıklamıştı. Kendi fabrikasını kurmak Volkswagen’e bu firmalara bağımlılığını azaltmak için yardım edecek. Volkswagen’in, LG Chem ve Samsung SDI gibi firmalarla milyar dolarlık tedarik kontratları bulunuyor.

 

Tam da elektrikli otomobil pili üretimi için planlar yaptığı bugünlerde, Volkswagen ilk seri üretim elektrikli otomobili ID.3 için sipariş defterlerini açtı. İlk 24 saat içinde yeni model için 10.000 ön sipariş alındı.

 

VW ID.3 ilk etapta 30.000 adet ile sınırlı 1ST versiyonu ile sunulacak. Bu model orta seviye pil paketiyle 420 km elektrikli sürüş mesafesine sahip. Daha küçük bir pil paketine sahip daha ucuz bir versiyon da olacak. Ayrıca en üst donanım seviyesinde yüksek kapasiteli pil bulunacak.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo