Maserati BMW’nin Otonom Teknolojilerini Kullanacak

Ototeknikveri     15 Mayıs 2019 10:57

Maserati gelecekteki modellerinde BMW tarafından geliştirilen otonom sürüş teknolojileri kullanacak.

Maserati BMW’nin Otonom Teknolojilerini Kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat yönetim kurulu başkanı John Elkann, otonom sürüş teknolojilerinin Maserati otomobillerde hangi tarihten itibaren bulunacağını belirtmedi ancak Maserati’nin Fiat Chrysler Automobiles bünyesinde BMW teknolojisini kullanan ilk marka olacağını söyledi.

 

Maserati, BMW tarafından yönetilen otonom sürüş teknolojileri konsorsiyumuna 2017’de katılmıştı. Firma ayrıca Waymo ile yakın iş birliği içinde otonom sistemlerin geliştirilmesine katkı sağlıyor. Waymo’nun otonom filosunun büyük kısmı Chrysler Pacifica minivanlardan oluşuyor. Waymo 62.000 adet daha Pacifica modeli sipariş etti.

 

Maserati bir süredir zor durumdaydı. Firmanın satışları 2018’de %28, bu yılın ilk çeyreğinde %32 düştü. 1 Ocak günü Torino’daki Mirafiori fabrikasından 2445 işçi açığa alındı. Ardından 4 Mart’ta 800 işçi daha 31 Aralık 2019’a kadar açığa alındı. Yıl boyunca çalışanlar elektrikli ve hibrit teknolojilerle ilgili eğitimlere katılacak ve 2020’de yeni nesil Fiat 500e ile başlayacak elektrikli otomobil üretimine hazırlanacak.

 

Mobileye ile birlikte kurduğu otonom sürüş konsorsiyumunun yanı sıra, BMW rakibi Daimler ile birlikte de 3. ve 4. seviye otonom sistemler üzerinde çalışıyor.

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo