ÇİNLİ QOROS 3 SEDAN SLOVAKYA'DAN AVRUPA'YA GİRİŞ YAPTI

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:26

Avropa pazarı için geliştirilen yeni Çinli marka Qoros, 3 sedan modeli ile Slovakya\'da satışa sunuluyor.

ÇİNLİ QOROS 3 SEDAN SLOVAKYA'DAN AVRUPA'YA GİRİŞ YAPTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'daki Çinli otomobillere karşı olan ön yargıyı yıkma amacıyla yola çıkan Chery, 2007 yılında İsrailin en büyük holdingi olan Israel Corporation ile yaptığı ortaklık sonucunda Qoros ismiyle bir otomobil markası yarattı. Bu yılın Mart ayında yapılan Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk kez sergilenen Qoros markalı otomobiller, tasarım ve donanım olarak beğeni toplamasının yanında, güvenlik seviyesi olarak da Avrupa'lı tüketicilerin beklentilerini karşılayabilecek şekilde tasarlanmalarıyla öne çıkıyor. İlk etapta 3 serisi adını verdiği model gamını sedan, station ve cross modelleri ile piyasaya sunacak olan Qoros, geçtiğimiz günlerde Avrupa'daki yolculuğuna Slovakya'da ilk bayisini açarak başladı. Qoros'un Slovakya'da faaliyet gösteren Hollandalı distribütörü Autobinck tarafından Bratislava'da açılan satış ve servis hizmetlerinin yürütüleceği plazaların kısa sürede ülke geneline yayılacağı ifade ediliyor. 

Qoros 3 sedan, estate ve cross resim galerisi için lütfen tıklayınız.

4.615 mm uzunluğu, 1.839 mm genişliği ve 1.445 mm yüksekliği ile c segmentin de yer alacak olan Qoros 3 sedan markanın, ilk satışa sunulan modeli oluyor. 2.690 mm'lik aks mesafesi ile geniş bir iç mekan da sunulabilen araçta 1.6 litrelik iki adet benzinli motor sunuluyor.  Bu motorlardan atmosferik olan 126 hp güç ve 155 Nm tork üretebilirken güçlü versiyon ise turbo desteğiyle 156 hp güç ve 210 Nm tork üretebiliyor. Her iki motorda da 6 ileri manuel şanzımanın yanında, çift debriyajlı otomatik şanzıman seçeneği de sunan Qoros 3 sedan, ilk olarak 156 hp güç üreten motor ve en üst seviye olan Elegance donanım seviyesiyle 20.960 Euro'dan Slovakya'da satışa sunuldu. Diğer donanım seviyelerinde 20.000 Euro'nun çok altında bir fiyata sahip olacak Qoros 3 sedan'ın tüm versiyonları kısa zaman içerisinde satışa sunulacak.  
 
Ayrıca Qoros ve otomotiv alanında başarılı bir mühendislik firması olan AVL'nin birlikte geliştirdikleri direkt enjeksiyon sistemine sahip 3 silindirli 1.2 litre hacimli turbo benzinli ve 4 silindirli 1.6 litre hacimli turbo benzinli motorlarda kısa süre içerisinde aracın motor gamında yer almaya başlayacak. 
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo