Volvo Car Group, CATL ve LG Chem ile multi milyar dolarlık pil tedarik anlaşması imzaladı

Ototeknikveri     17 Mayıs 2019 01:19

Volvo Car Group, gelecek nesil Volvo ve Polestar modelleri için önümüzdeki on yılda multi-milyar dolarlık lityum iyon pil tedarikini sağlamak amacıyla önde gelen pil üreticileri CATL ve LG Chem ile uzun vadeli anlaşmalar imzaladı.

Volvo Car Group, CATL ve LG Chem ile multi milyar dolarlık pil tedarik anlaşması imzaladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Anlaşmalar, yeni çıkacak SPA2 ve mevcut CMA modüler araç platformlarındaki tüm modeller için küresel pil modülü tedarikini kapsıyor ve Volvo Cars'ın iddialı elektrifikasyon stratejisini gerçekleştirme yönünde atılmış büyük bir adımı temsil ediyor.

 

2017 yılında Volvo Cars, 2019'dan itibaren çıkacak tüm yeni Volvo otomobillerin elektrikli veya hibrit olacağı konusunda bir taahhütte bulundu. Şirket o zamandan beri, 2025 yılına kadar küresel satış hacminin yüzde 50'sini tamamen elektrikli otomobillerden oluşturmayı hedeflediğini belirterek bu stratejiyi güçlendirdi.

 

Volvo Cars Başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson, “Volvo Cars'ın geleceği elektrikte. Yanmalı motorun ötesine geçmeye kararlıyız. Bugünün CATL ve LG Chem ile olan anlaşmaları, iddialı elektrifikasyon hedeflerimize nasıl ulaşacağımızı göstermektedir.” dedi.

 

Çinli CATL ve Güney Koreli LG Chem, dünya çapında otomotiv endüstrisine lityum iyon piller sağlayan, uzun ve başarılı geçmişe sahip ünlü pil üreticileri. Volvo Cars'ın teknoloji liderliği, sorumlu tedarik zincirleri ve rekabetçi maliyet modelleri açısından bu iki firma sıkı tedarik kurallarını yerine getiriyorlar.

 

Volvo Cars'ın tedarikten sorumlu yöneticisi Martina Buchhauser, “Bugünkü anlaşmayla önümüzdeki on yıl için batarya tedarikimizi etkin bir şekilde sağladık. Her bölgede iki tedarikçiyle çalışarak, tedarik zincirimizde ileriye dönük esnekliğin de olmasını sağlıyoruz.” dedi.

 

Volvo Cars'ın ilk pil montaj hattı şu anda Belçika'nın Gent kentindeki üretim tesisinde yapım aşamasında. Bu yılın sonuna kadar tesis tamamlanacak ve Gent'te inşa edilecek ilk tamamen elektrikli Volvo, ödüllü XC40 küçük SUV olacak. Şimdilik, XC40'ın plug-in hibrit çeşitleri burada üretiliyor.

 

Kompakt Modüler Mimari (CMA) şu anda XC40'ın yanı sıra, tamamen elektrikli Polestar 2 fastback'in ve Volvo'nun Geely ile birlikte sahip olduğu kardeş marka LYNK & CO tarafından satılan çeşitli modellerin temelini oluşturuyor. Bu yıl itibariyle, üç modelin tümü, Çin'in Luqiao kentinde Volvo tarafından işletilen bir üretim tesisinde tek bir üretim hattında inşa edilecek.

 

Yeni çıkacak SPA2 mimarisiyse, Volvo'nun şirket içi geliştirilen Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) adlı platformunun yeni nesli ve 2020'lerin başlarında piyasaya sürülecek. SPA, otomobil endüstrisindeki en gelişmiş araç platformlarından birisi ve şu anda 90 ve 60 Serisindeki tüm Volvo modellerinin temelini oluşturuyor. SPA2 ile piyasaya sürülen ilk Volvo, XC90 büyük SUV'un yeni nesli olacak.

 

Bu yılın başlarında, Volvo Cars ileriye dönük tüm model yelpazesinde kullanıma sunulacak bir dizi iyileştirilmiş ve yeni geliştirilen elektrikli güç aktarma sistemi seçeneği ortaya çıkardı. Mevcut T8 ve T6 Twin Engine plug-in hibrit sistemleri güncellendi ve artık her modelde plug-in seçeneği sunuluyor.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo