Lotus, Type 130 Elektrikli Hiper Otomobilin Akıl Uçuracağını Vadediyor

Ototeknikveri     17 Mayıs 2019 05:23

Lotus tamamen elektrikli bir hiper otomobil üzerinde çalışıyor ve CEO Phil Popham'a göre otomobil olağanüstü olacak.

Lotus, Type 130 Elektrikli Hiper Otomobilin Akıl Uçuracağını Vadediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İngiliz otomobil üreticisi, Type 130'u yaklaşık bir ay önce böyle bir aracı geliştirmek için Williams'la iş birliği yapılacağı yönündeki spekülasyonlardan sonra duyurdu.

 

Popham, FT Otomobil Geleceğin Zirvesi sırasında otomobille ilgili olarak “Lotus'u bir spor otomobil üreticisi olarak yeniden konumlandıracak.” dedi. Popham, “İngiltere'de tasarlanmış ve inşa edilmiş, akılları uçuracak bir hiper otomobil. Bunu yaptığımızda, bu markanın ötesine geçme gücü var. GT'ler, crossoverlar, spor sedanlar olabilir… Premium segmenti spor arabaların ötesinde daha da büyük. DNA'mıza sadık otomobiller üretmek zorundayız." diye konuştu.

 

Lotus'un otomobillerinin en önemli özelliklerinden birisi de olağanüstü düşük ağırlıkta olmaları. Ağır pillerle dolu bir hiper otomobil inşa etmek Lotus felsefesiyle çelişkili görünebilir ve hatta Popham bile bazı noktalarda ödün verilmesi gerektiğini kabul ediyor:

 

“Lotus'un en önemli özelliği hafiflik. Elektrifikasyonun, kesinlikle aerodinamik açısından belirgin yararları var ve ağırlık merkezi düşük olabilir. Müşterinin ihtiyaçlarını anlamamız gerekiyor. Pil takımını buna göre boyutlandırabiliriz.”

 

Otomobilin teknik özellikleri henüz sır olsa da, Lotus, Type 130 adının, marka geçmişindeki sayısız önemli aracın 'Type' ön ekini kullanması nedeniyle çok özel olduğunu söylüyor. Bunlar arasında şirketin en başarılı Formula 1 aracı olan Type 14 ve Type 72 de var.

 

Popham, “Type 130, kabiliyet, niyet ve tasarım anlayışını göstermek için önemli. Sadece bir ürünü tasarlama kabiliyetimiz açısından değil, yeni teknolojiye sahip bir ürünü tasarlamaktan söz ediyoruz. Bu gerçekten de Lotus'un ne olabileceğini ve Geely'den ne kadar destek aldığımızı gösteriyor. ”

 

Lotus Type 130, önümüzdeki aylarda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo