Otonom Renault EZ-Pod Kısa Mesafe Ulaşımda Devrim Yapacak

Ototeknikveri     19 Mayıs 2019 05:36

Renault EZ otonom konsept otomobiller ailesinin son ve en küçük üyesiyle tanışın: EZ-Pod.

Otonom Renault EZ-Pod Kısa Mesafe Ulaşımda Devrim Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

EZ-Pod kısa mesafeli insan ve eşya taşımacılığı için tasarlanmış elektrikli ve otonom bir robo-taşıt. Küçük derken gerçekten küçük bir otomobili kastediyoruz. Otomobil Twizy şasisi üzerine inşa edilmiş ve sadece 3 metrekare yer kaplıyor.

 

Twizy şasisini seçmek mühendislere ve tasarımcılara kompakt bir tasarım yaratma zorunluluğu getirdi. Sürücü kokpiti kaldırılarak araca otonom teknoloji entegre edilmiş.

 

EZ-Go konsept otomobilden ilham alındı ve EZ-Pro çalışmasının modüler platformu kullanıldı. Uzun ve dar biçim otomobilin fazla park alanı kaplaması ve nispeten geniş bir iç kabine sahip olması için tercih edildi. Otomobilin küçük tutulabilmesi için kısa süreli yolculuklarda kullanılabilecek kapasitede bir pile yer verildi. Renault henüz otomobilin sürüş mesafesini açıklamadı.

EZ-Pod yolcu taşımanın yanı sıra eşya taşımak için de kullanılabiliyor. Yolcu versiyonu kolay giriş çıkış için geniş bir yan kapıya sahip. Tıpkı Twizy’de olduğu gibi bu kapıda cam yok.

İç mekan da yine elektrikli Twizy’den esinlenilmiş. Koltuklar aynı ancak bu kez birbirine dönük şekilde konumlandırılmış. Renault iç mekanın özellikle dayanıklı ve kolay temizlenebilir olacak şekilde hazırlandığını belirtiyor. Kabinde biçimlendirilmiş plastik, işlenmiş keten gibi materyaller kullanılmış. Araçta ayrıca yolculuk hakkında bilgi veren iki ekran ve “hoşgeldiniz”, “güle güle” animasyonlarını görüntüleyen, ayrıca durum güncellemelerini gösteren aydınlatma sistemi bulunuyor.

Dış cephede bir kamera ve bir Lidar aracılığıyla çevre taranıyor, ayrıca otomobilin ön ve arkasında kısa ve uzun menzilli radarlar da bulunuyor. EZ-Pod tavanda iki anten ve bir GPS ile geliyor. Böylece gerçek zamanlı konum takibi ve bağlanabilirlik sunuluyor.

Renault EZ-Pod’un çok farklı şekillerde kullanılabileceğini belirtiyor. Örneğin önceden belirlenen rotalar üzerinde servis olarak kullanılabilir ya da havalimanı, otoparklar ve alışveriş merkezleri gibi yaya alanlarında bir taşıma çözümü sunabilir. Bunun yanı sıra küçük araç gerek dışarıda gerekse büyük yapıların içinde engellilerin hayatını da kolaylaştırabilir.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo