Kullanılmış Honda Jazz Pilleri, Şebeke Elektriği Depolama Çözümü Olarak İkinci Kez Hayat Buluyor

Ototeknikveri     19 Mayıs 2019 08:21

Pillerin elektrikli araçların en kritik bileşeni olduğuna şüphe yok. Bunun tek sebebi sadece bir elektrikli aracın tek şarjla ne kadar gidebileceğini belirlemesi değil.

Kullanılmış Honda Jazz Pilleri, Şebeke Elektriği Depolama Çözümü Olarak İkinci Kez Hayat Buluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uluslararası Af Örgütü'nün yakın tarihli bir çalışmasında işaret ettiği gibi, tehlikede olan çevre ve insan hakları sorunları da var. BMW de dahil olmak üzere bazı otomobil üreticileri, elektrikli otomobil bataryaları için nadir metalleri çocuk işçiliği kullanmayan ülkelerden tedarik edeceklerini açıklarken, bunun endüstri çapında bir uygulama haline gelmesi için daha uzun bir yol var.

 

Bir başka büyük endişe de bataryaları değiştirme zamanı geldiğinde ne olacağı. Elektrikli otomobil pillerinin geri dönüşümü karmaşık ve pahalı bir işlem, bu nedenle bazı ülkelerde pil atıkları toprak, su ve havayı kirleten yöntemlerle, düzensiz şekilde ortadan kaldırılıyor.

Honda, kullanılmış elektrikli otomobil pilleri için başka bir çözüme sahip olduğuna inanıyor ve bunları elektrik şebekesine entegre ediyor. Otomobil üreticisi, kullanılmış Honda Jazz EV pilleri için ikinci bir yaşam sağlamayı amaçlayan bir araştırma projesinde Ohio merkezli elektrik kuruluşu American Electric Power ile ortaklık kurdu.

 

Şirketler, AEP'nin şebekesine entegre olabilecek bir kullanılmış elektrikli araç pilleri ağı geliştirmek istiyorlar. Temel olarak, plan otomobil pillerini elektrik şebekesi için bir depolama çözümü olarak kullanmak. Kullanılmış pillerde ilave güç depolamak, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektrik talebinin karşılanmasına katkı sunacak.

American Honda'nın bağlantılı teknolojiler ve çevreden sorumlu yöneticisi Ryah Harty “AEP ile birlikte, enerji güvenliğini artırmak, CO2'yi azaltmak ve ulaşım ekosisteminin geniş kapsamlı elektrifikasyonuna hazırlanmak için otomobil pillerini tekrar kullanma fırsatlarını araştırıyoruz. Ne otomobil üreticileri ne de kurumlar bu karmaşık teknik, yasal ve ticari konuları tek başına yönetebilir.” dedi.

 

Pilot projenin bir parçası olarak Honda, AEP'ye kullanılmış elektrikli otomobil pilleri tedarik edecek ve pilleri elektrik şebekesine entegre etmeyi deneyecek. Her iki şirket de, gelecek için bilgi ve uzmanlık kazanmanın yanı sıra, elektrikli otomobillerin değerini artırmak için yeni iş modelleri kazanmayı umuyor.

 

2012 yılında yalnızca kiralık araç olarak piyasaya sürülen Honda Jazz EV (ABD'de Honda Fit adıyla satılıyor), Honda Clarity elektrikli araçların yerini aldı. Şimdi, AEP ile ortak taşıt - elektrik şebekesi entegrasyon projesi sayesinde, Jazz EV pilleri Honda'nın CO2 emisyonlarını azaltma çabalarını desteklemeye devam edecek.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo