Nissan Skyline, ProPilot 2.0 Yarı Otonom Sürüş Sistemiyle Geliyor

Ototeknikveri     19 Mayıs 2019 11:41

ProPilot'un daha gelişmiş bir versiyonunu tanıtan Nissan, otonom sürüşün geleceğine bir adım daha attı. Sistemin adı ProPilot 2.0 ve navigasyonlu karayolu sürüşünü tek şeritte eller serbest özelliğiyle birleştiren bir sürücü destek teknolojisi.

Nissan Skyline, ProPilot 2.0 Yarı Otonom Sürüş Sistemiyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japonya'da bu sonbaharda tanıtılacak teknoloji, rampadan rampaya otoyol sürüşü için tasarlandı. Bunu etkinleştirmek için, sürücünün navigasyon sistemini devreye sokması ve bir rotayı önceden tanımlaması gerekiyor. Otomobil otoyola yaklaştığında, sistemin mevcut olduğu ve bir düğme kullanılarak çalıştırılabileceği bildirilecek.

 

Daha sonra sürücü ellerini direksiyondan çekip keyfine bakabilecek. Bununla birlikte, sürücünün gözlerini yoldan ayırmaması ve gerektiğinde müdahale etmeye hazır olması gerekiyor. Başka bir sistem de sürücünün dikkatini takip ediyor. Böylece otomobil kendi başına gidebiliyor ve öndeki araçla arada güvenli mesafe korunuyor. Eğer diğer araç daha düşük bir hızda gidiyorsa sollanabiliyor.

Bunun için sürücünün her iki elini de direksiyon simidine yerleştirmesi ve bunun için bir düğme kullanması gerekecek. Bu durumda otomobil şerit değiştirecek (ilk önce taradıktan sonra), sollama manevrasını yapıp ardından güvenli bir şekilde orijinal şeride geri dönecek.

 

Sürücüler ayrıca her iki elini de direksiyon simidine koyarak ve dönüş sinyalini kullanarak şerit değiştirmeyi başlatabilecek. Araç, güvenli olduğunu belirledikten sonra manevra yapacak.

Önceden tanımlanmış rotanın sonuna (otoyol çıkışına) yaklaşırken, sürücüler navigasyonlu sürüşün bitmek üzere olduğuna dair sesli ve görsel bildirimler alacak ve aracın tam kontrolüne devam etmek zorunda kalacaklar.

Bu teknoloji kameralar, radarlar, sonarlar, GPS ve 3D HD harita verilerini birleştirerek kullanıma sunuldu. Bunların tümü, çevredeki ortamla ve aracın yoldaki konumuyla ilgili gerçek zamanlı bilgi sağlamak için birlikte çalışıyor.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo