2020 VW Golf'ün Yarı Hibrit Sistemi Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     19 Mayıs 2019 11:41

Volkswagen 2020 Golf için heyecanı yükseltmeye devam ediyor. Şirket, otomobilin yeni 48 volt yarı hibrit sistemini tanıtmak için Viyana Motor Sempozyumu'nu kullandı.

2020 VW Golf'ün Yarı Hibrit Sistemi Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisine göre, Golf 48V kayışlı marş jeneratörü ve 48V lityum iyon pil ile donatılacak. Kayışlı marş jeneratörü, enerji geri kazanımı ve besleme fonksiyonları sağlayan entegre bir elektrik motoruna sahip.

 

Geri kazanma modunda, sistem kinetik enerjiyi elektriğe dönüştürüyor ve bu ön yolcu koltuğunun altında bulunan lityum iyon pilde depolanıyor. Bu enerji daha sonra hızlanma sırasında “elektrik beslemesi” sağlamak için kullanılabiliyor.

Yarı hibrit sistem, sürücü ayağını gaz pedalından çeker çekmez motoru da kapatıyor. Volkswagen, motorun “gecikmeden açılıp kapandığını” söylüyor ve bu işlem minimum titreşim üretiyor. Bu kurulum sayesinde, Golf her 100 km'de yaklaşık 0,4 litre yakıt tasarrufu sağlıyor.

 

İlk olarak, sistem çift debriyajlı şanzıman ile eşleştirilmiş 1.0 ve 1.5 litrelik EA211 evo motorlarla sunulacak. Sistem daha sonra yavaş yavaş diğer motorlara ve modellere de yayılacak.

 

Yarı hibrit sistem yakıt verimliliğini artıracak ve emisyonları azaltacak. Volkswagen, “CO2 emisyonlarını azaltmanın en etkili yolu, pilli elektrikli araçları geniş ölçekte yaygınlaştırmaktır.” diyor. Bu çabanın bir parçası olarak, şirket elektrikli ID.3'ü bu yıl piyasaya sunacak.

ID.3, azami 160 km/s hız sağlayan 201 hp (150 kW) elektrikli motorla gelecek. Daha da önemlisi, bu model, Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü'ne göre 330 - 550 km arasında menzil sağlayan birden fazla pil seçeneğiyle sunulacak.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo