Alman Hava Taksisi İlk Test Uçuşunu Yaptı

Ototeknikveri     21 Mayıs 2019 04:25

Lilium Jet elektrikli hava taksisi prototipi Almanya’nın Bavyera eyaletinde ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

Alman Hava Taksisi İlk Test Uçuşunu Yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beş kişilik elektrikli araç yaklaşık 1.5 ton ağırlığında ve ilk testte havalanırken hiç bir sorunla karşılaşmadı.

 

İkinci aşama daha karmaşık uçuş manevralarını denemek ve daha uzun süreyle uçmak olacak.

 

Bu uçan taksiler 2025 yılı itibariyle en az iki Alman şehrinde ticari kullanımda olacak. Araçların kanatlarında 36 elektrikli jet bulunuyor. Son derece sessiz çalışan hava taksileri 1 saat boyunca 300 km/s hızla gidebilecek.

 

Firmanın kurucularından Daniel Wiegand, Lilium hava taksilerinin helikopterlerden ucuz olacağını çünkü neredeyse hiç mekanik parça içermediğini ve helikopterin onda biri kadar enerji harcadığını belirtiyor. Wiegand ayrıca kurulacak rezervasyon uygulamasıyla tüm taksileri kendi firmasının işletmesini istiyor.

Wiegand, amaçlarının sadece varlıklı kişilere ya da şirketlere hizmet vermek olmadığını, halkın normal taksilerle benzer fiyatlara bu hizmetten faydalanabilmesini istediklerini özellikle vurguluyor.

 

Beş kişilik Lilium Jet, iki kişilik bir test modelini temel alıyor. Test uçuşlarında araç uzaktan kontrol ediliyor. Öte yandan, 2025’te ticari kullanıma başlandığında araçlar ilk etapta yasal nedenlerden pilotlar tarafından kontrol edilecek. Takip eden 10 yıl içindeyse hava taksilerinin otonom şekilde uçması planlanıyor.

Son Güncelleme : 21 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo