Ford Mach E Konsepti Önümüzdeki Aylarda Tanıtılacak

Ototeknikveri     21 Mayıs 2019 10:52

Ford, Mustang benzeri yeni elektrikli crossover otomobilinden uzun zamandır teaser yayınlıyor. Önümüzdeki aylarda nihayet otomobilin tamamını görebileceğiz.

Ford Mach E Konsepti Önümüzdeki Aylarda Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autocar'a göre, Ford yıl bitmeden bir konsept tanıtacak. Henüz detaylar bilinmese de, konseptle birlikte modelin adının da açıklanması bekleniyor.

 

Ford, modeli Mach 1 olarak adlandırma olasılığını ima etmişti, ancak Mustang fanlarının olumsuz tepkilerini takiben firma bu karardan hızla geri döndü. Ford, o zamandan beri modeli “Mustang'ten ilham alan tamamen elektrikli performans aracı” olarak adlandırıyor ancak bu uzun tanım neyse ki geçici.

 

Şirket hala crossover modelin ismini teyit etmemiş olsa da, “Mach E”, “Mach-E” ve “Mustang Mach-E” isimleri için tescil başvurusu yaptı. Mach E ismi en yakın aday olarak görülüyor ancak henüz netleşmiş değil.

 

Modelin adı ne olursa olsun, sadece elektrikli taşıtlara odaklanan Team Edison tarafından geliştiriliyor. Crossover model gelecek yıl çıkacak ve Asya, Avrupa ve ABD dahil olmak üzere birçok farklı pazarda sunulacak. Elektrikli model, Meksika'da inşa edilecek ve 483 km menzile sahip olacak.

 

Yeni crossover, Ford'un 2023'e kadar piyasaya sürmeyi planladığı en az 16 elektrikli araçtan biri. Bu modele elektrikli bir F-150 ve Rivian'ın esnek platformuna dayanan bir araç da katılacak.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo