Tüketicilerin % 78'i Gelecekte Bir Sedan Almayı Düşünebileceğini Söylüyor

Ototeknikveri     22 Mayıs 2019 10:06

Ford, Fiat Chrysler Otomobilleri ve General Motors sedan modellerine sedan verdi ancak yeni bir çalışma bu karardan pişmanlık duyabileceklerini gösteriyor. Şu anda bir sedan sahibi olmayan Amerikalıların % 78'inin gelecekte bir tane almayı düşünebileceği belirlendi.

Tüketicilerin % 78'i Gelecekte Bir Sedan Almayı Düşünebileceğini Söylüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan tarafından yaptırılan çalışma, 18 ila 65 yaş arası ABD'li tüketicilere odaklandı. Gençlerin sedanla özellikle ilgilendiği, bir sedan sahibi olmayan 18-34 yaş grubunun % 86'sının şimdi veya gelecekte bir tane satın almayı düşüneceği belirtildi. 35-50 yaş grubu içinde de ilgi yüksekti, bu grubun % 81'i bir sedan sahibi olmayı gelecekte düşünebileceğini söyledi.

 

Mevcut sedan sahipleri arasından, katılımcıların % 89'u araçlarından memnun olduklarını söyledi. Bu, sedan otomobili olmayanlara göre biraz daha yüksek bir memnuniyet oranı.

 

Crossover araçlar ve kamyonetler işlevselliği ile tanınırken, sedan sahiplerinin hala oldukça mutlu oldukları görülüyor. Çalışmaya göre, sedan sahiplerinin % 95'i, otomobilleri için sevdikleri 1 numaralı şey olarak işlevselliği sıraladı.

 

Şirket, geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde yeni ve güncellenmiş sedan modeller çıkardığından şüphesiz ki çalışmanın sonuçlarından memnun. Bunlar arasında yeniden tasarlanan Altima ve Versa'nın yanı sıra güncellenmiş Maxima da bulunuyor. Şirket ayrıca, bu yılın başlarında Çin'de tanıtılan Sylphy'yi yansıtan yepyeni Sentra'ya son rötuşları yapıyor.

 

Nissan Kuzey Amerika pazarlama müdürü Rob Warren “Sedan segmentinde büyük fırsatlar görüyoruz, bu yüzden tamamen yeni ve güncellenmiş ürünler piyasaya sürmeye devam ediyoruz. Sedanlar müşterilerimiz arasında hala popüler” dedi ve Ford ve General Motors'un bu tip modellerine son vermesinin “Nissan için daha da fazla potansiyel yarattığını” söyledi.

 

Warren, özellikle genç tüketicilerin çok yönlülük, değer ve yakıt verimliliği açısından sedanlara ilgi gösterdiğini söyledi. Ayrıca, sedanların daha agresif ve çekici stil sunmaya başladığını ve bu durumun genç alıcıları segmente çekmeye yardımcı olduğunu belirtti.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo