Mercedes-Benz Isıtmalı Emniyet Kemerleri Geliştiriyor ve Sadece Konfor İçin Değil

Ototeknikveri     22 Mayıs 2019 10:06

Günümüzde pek çok otomobil ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı direksiyonlarla geliyor, ancak Mercedes-Benz ısıtmalı emniyet kemerleri geliştirerek bir adım daha ileri gidiyor.

Mercedes-Benz Isıtmalı Emniyet Kemerleri Geliştiriyor ve Sadece Konfor İçin Değil
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek güvenlik teknolojilerini sergileyeceği yarı otonom deneysel güvenlik aracının açıklanmasının yanı sıra, Alman otomobil üreticisi bir sonraki hedefinin ısıtmalı emniyet kemerleri olduğunu söyledi. Bu kemeri kullanmanın sıcak bir kucaklama gibi olabileceğini düşünüyoruz, ancak Alman otomobil üreticisi bunu sadece konfor için değil, güvenlik için de yapıyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki arabalarda ön ve arka koltukta oturanların sadece yüzde 85'i emniyet kemeri kullanıyor ve Çin gibi ülkelerde bu oran çok daha düşük. Mercedes-Benz, ısıtmalı emniyet kemerlerinin emniyet kemeri takmayı sevmeyenleri cesaretlendirmeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

Isıtılmış emniyet kemerleri, içinden geçen çok sayıda tüpçüğe sahip. Car and Driver, yeni kemerlerin normal bir emniyet kemerinden belirgin şekilde daha kalın olmadıklarını ve gerçekten çok etkili bir şekilde ısındıklarını belirtiyor.

Mercedes-Benz, bu özelliğin bir üretim modelinde ne zaman ortaya çıkabileceğini açıklamadı, ancak S-Serisi gibi üst modeller daha öncelikli olabilir diye düşünüyoruz.

ESV konsepti (deneysel güvenlik aracı), bagaj kapağından çıkan ve kendisini yol kenarında bir uyarı üçgeni olarak konumlandıran küçük bir robot da dahil olmak üzere bir dizi ilgi çekici güvenlik bileşeniyle donatılmış. Aynı zamanda araç otonom çalışıyor ve geri çekilebilir direksiyon simidi ve pedallara sahip.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo