Yeni Nesil BMW i8 Tesla'ya Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Ototeknikveri     22 Mayıs 2019 11:11

BMW i8 şık, fütüristik görünümlü bir plug-in hibrit, ancak son gelen haberler, ikinci nesil modelin tamamen elektrikli olabileceğini öne sürüyor.

Yeni Nesil BMW i8 Tesla'ya Rakip Olmaya Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mevcut otomobilin hibrit sisteminde turboşarjlı 1.5 litrelik üç silindirli içten yanmalı bir motoru, bir elektrikli motoru ve 11.6 kWh lityum-iyon pili var. Autocar, BMW yöneticilerinin yeni nesilde modeli tamamen elektrikli hale getirmeye yöneldiğini bildirdi.

 

Ayrıntılar şimdilik sınırlı, ancak kaynaklar elektrikli sisteme geçmenin şirketin Formula E'deki çabasıyla “somut bir bağlantı” sağlayacağını söyledi. Böyle bir otomobil, BMW'nin yakın gelecekte çıkacak diğer elektrikli araçlarına öncülük edecek çekici bir model olabilir.

 

Bavyeralı otomobil üreticisi elektrikli sürüşte karar kılarsa, bir sonraki i8, iNext'te kullanılana dayanan dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olabilir. Modelin ayrıca, i8'de bulunan mevcut motordan daha gelişmiş ve firmanın kendi bünyesinde ürettiği tamamen yeni bir elektrikli motora sahip olması bekleniyor.

 

BMW katı hal pilleri üzerinde çalışsa da, bu teknoloji i8'in çıkması beklenen 2023 yılına yetişmeyebilir. Bunun yerine, model bekleneceği üzere bir lityum-iyon pil takımı kullanacak.

 

Bununla birlikte, henüz hiçbir şey kesin değil ve yeni nesil i8'in bir hibrit olarak çalışmaya devam etmesi de mümkün. Bu strateji uygulanırsa otomobilin mevcut platformunun ekonomik olarak yükseltilebileceği ve BMW'nin mevcut üç silindirli motoru daha güçlü bir dört veya altı silindirli motorla değiştirerek performansını artırabileceği düşünülüyor. BMW bu rotaya girerse, bir sonraki i8'in yaklaşık 600 hp (447 kW / 608 PS) güç çıkışına sahip olması mümkün.

 

Hangi güç aktarım organının kullanılacağına ilişkin karar bu yıl sona ermeden verilecek. Dolayısıyla iddiaların ne kadar gerçek olduğunu görmek için fazla beklemeyeceğiz.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo