2020 Opel Corsa'dan Yeni Fotoğraflar

Ototeknikveri     22 Mayıs 2019 11:43

2020 Opel Corsa, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılması planlanan lansmanı öncesinde internette resmi fotoğraflarıyla ortaya çıktı.

2020 Opel Corsa'dan Yeni Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

L'Automobile Magazine görüntüleri web sitelerinde yayınlayarak bize yeni nesile ilk kez bu kadar yakından bakma şansı verdi. Fransız dergisinin yayınladığı fotoğraflar kısa sürede Autoblog.nl gibi çok sayıda siteye ve foruma yayıldı.

 

Resmi fotoğraflar Opel'in B segmenti modeli için evrimsel bir tasarım yaklaşımı kullandığını ortaya koyuyor. Burada gördüğünüz araba Corsa-e adı verilen elektrikli versiyon. Corsa serisinin geri kalan kısmında olduğu gibi, elektrikli model Peugeot 208 ile aynı temelleri paylaşıyor, özellikle de e-208 ile.

Tüm Corsa modelleri, PSA’nın Peugeot 208 ve DS3 Crossback’in temelini oluşturan CMP ölçeklenebilir mimarisine geçiyor. Yeni platform sayesinde, Corsa sadece elektrikli değil, aynı zamanda önemli ölçüde daha hafif olacak ve 108 kg kaybedecek. Bu da yakıt verimliliği ve sürüş dinamikleri konusunda gelişmeler sağlayacak.

 

Fotoğraflara bakıldığında, Corsa mevcut modele göre daha geniş ve daha alçak görünmekte ve daha dinamik bir tarza sahip. Ön tarafta 2020 Corsa, daha agresif ve lüks bir görünüm için daha zarif farlar (ilk kez IntelliLux Matrix LED teknolojisiyle) ve elmas benzeri deseniyle yeni bir ızgaraya sahip.

Yan görünüm, siyah boyalı tavan ile birlikte “yüzen tavan” izlenimine katkıda bulunan C sütunu için sportif bir tasarım ortaya koyuyor. Arkaya gelince, LED arka lambalar Insignia'yı andırıyor, grafiklerse öndeki farlarla benzer.

 

İç mekan, mevcut modele kıyasla muhtemelen en büyük değişikliklere sahip. 2020 Corsa, dijital gösterge tablosu ve büyük bir dokunmatik ana ekrandan oluşan modern bir konsol düzenini benimsemiş. Bunların opsiyonel özellikler olabileceğini ve tüm versiyonlarda bulunmayabileceğini de belirtelim.

Donanımda olduğu gibi, yeni Corsa, multimedya sisteminde de General Motors'dan kalan MyLink yazılımını terk ederek PSA'nın sistemlerine geçti. Model ayrıca otomatik şanzıman için çeşitli Peugeot, Citroen ve DS modellerinde kullanılan ve daha modern kolsuz vites geçişini benimseyecek.

 

Yeni Corsa öncekinden 40 mm daha uzun ve 18 mm daha geniş, bu da biraz daha ferah bir iç mekan sunabileceği anlamına geliyor. Bagaj hacmi mevcut Corsa'dan 25 litre daha fazla, yani 309 litre.

Motorlar hakkında henüz kesin bilgi yok, ancak Corsa-e, Peugeot e-208 ile aynı 100 kW (136 PS / 134 hp) elektrikli motoru ve 50 kWh pil kullanabilir. Bu donanımla 340 km sürüş mesafesi bekleniyor. İçten yanmalı motorlara gelince, farklı güç çıkışı seçenekleriyle 1,2 litrelik bir PureTech turboşarjlı üç silindirli motor ve 100 PS (99 hp) 1,5 litrelik turbo dizel sunulabilir.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo