Audi TT'nin Yerine Çekici Bir Elektrikli Otomobil Getirecek

Ototeknikveri     23 Mayıs 2019 11:30

Audi Başkanı Bram Schot, TT'nin ölümünü ilan etmek için şirketin Yıllık Genel Kurulunu kullandı.

Audi TT'nin Yerine Çekici Bir Elektrikli Otomobil Getirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Uzun bir konuşma sırasında Schot, şirketin “birkaç yıldır çok fazla projeye dahil olduğunu” ve bunun değişmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak, otomobil üreticisi “temel projelerinde maksimum kaynakları yoğunlaştıracak” ve model karmaşıklığını ortadan kaldıracak.

 

Audi ürün portföyünü “müşteri alaka düzeyi” açısından inceleyecek. Bu devam eden bir süreç olsa da, şirket zaten TT'nin kaderini belirledi. Model aşamalı olarak sonlandırılacak ve sonunda “aynı fiyat aralığında yeni ve duyusal açıdan çekici bir model” ile değiştirilecek. TT'nin halefi hakkında çok az şey biliniyor, ancak Schot otomobilin bir elektrikli aktarma organı olacağını doğruladı.

 

Schot ayrıca şirketin R8'in geleceğini tartıştığını söyledi ve “Yanmalı bir motora sahip bir yeni modele ihtiyacımız var mı? Bu vizyonumuza uygun mu?" diye sordu. Yönetici bu soruları yanıtlamasa da, şirketin modelin kaderini nispeten yakın bir zamanda belirleyeceği anlaşılıyor.

 

Schot, konuşmasında Audi'nin yakında çıkacak modellerinden de bahsetti. Yönetici özellikle Q3 Sportback'in Temmuz ayında piyasaya sürüleceğini onayladı. Schot ayrıca Sportback gövde stilini “tüm ürün portföyünde A ve Q modellerini içerecek şekilde” genişletme planlarını doğruladı.

 

Audi ayrıca bir dizi yeni crossover model sunmayı planlıyor. Schot detaylara girmedi, ancak "2025'te her iki Audi'den biri SUV olacak” dedi. Ayrıca, bu modellerin “büyük bir kısmının” elektrikli bir aktarma organı olacağını da doğruladı.

 

Schot, Audi'nin 2020'de beş yeni elektrikli araç sunacağını da doğruladı. 2025 itibariyle, şirketin toplam 20 elektrikli aracı olacak.

 

Son olarak Schot yeni nesil Audi A8 hakkında konuştu. Mevcut model iki yıldan daha kısa bir süre önce piyasaya sürülmüştü. Schot şimdiden yeni nesil lüks sedan'ın tamamen elektrikli olmasını düşündüklerini söyledi. Şirket bu fikre henüz karar vermedi, ancak yönetici “A8 için tamamen yeni bir konseptle devrim yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo