Yeni Opel Corsa, 330 Km Menzilli Elektrikli Versiyonuyla Birlikte Tanıtıldı

Ototeknikveri     23 Mayıs 2019 11:30

Opel'in yepyeni altıncı nesil Corsa süpermini modeli ile tanışın: şimdi ilk kez bir pilli elektrikli versiyonu da mevcut. Corsa-e olarak adlandırılan bu elektrikli model, WLTP standartlarına göre 330 km sıfır emisyonlu sürüş mesafesi sunuyor.

Yeni Opel Corsa, 330 Km Menzilli Elektrikli Versiyonuyla Birlikte Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Corsa için sipariş defterleri, önce Corsa-e, ardından dizel ve benzinli versiyonlar için birkaç hafta içind” açılacak. Haberimizde ise daha çok elektrikli modeli tartışacağız.

 

Güçlü ve çevre dostu

Corsa-e tamamen elektrikli ve sadece 30 dakikada toplam kapasitesinin %80'ine hızlı bir şekilde şarj edilebilen 50 kWh bir pile sahip. Araç sahipleri kablo, duvar kutusu veya yüksek hızlı şarj cihazı ile pili doldurabiliyor. Bu arada, şarj durumu myOpel uygulamasıyla izlenebiliyor.

 

Elektrikli motorun güç çıkışı 100 kW (134 HP / 136 PS), tork değeriyse 260 Nm . Bu donanımla Corsa-e sadece 2.8 saniyede sıfırdan 50 km/s, 8,1 saniyede ise 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Sürücü üç farklı sürüş modu (Normal, Eco ve Sport) arasından seçim yapabiliyor. Sport modu hızlı yanıt ve dinamik sürüş sağlarken, Eco modu menzili artırmaya odaklanıyor.

 

Corsa-e, diğer tüm Corsa modellerinde olduğu gibi, önceki neslin dış boyutlarını korurken dinamik bir tasarıma sahip. Toplam uzunluk 4.06 metre, coupe benzeri tavan çizgisi ise öncekinden 48 mm daha alçak. Sürücünün oturma konumu da öncekinden 28 mm daha alçak. Ayrıca daha kaliteli bir his için isteğe bağlı olarak iç mekana deri koltuklar eklenebiliyor.

 

İçeride ayrıca 7,0 inç renkli dokunmatik ekranın içine yerleştirilmiş yeni Multimedia Navi bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Eğer Multimedia Navi Pro kurulumunu seçtiyseniz daha büyük bir 10 inç ekran mevcut. Bununla beraber, gerçek zamanlı trafik bilgisi gibi yardımcı fonksiyonlara ve yol yardımı ile doğrudan bağlantıya erişilebiliyor.

 

Başka yeni ne var?

Corsa-e, Opel'in segmentte bir ilk olan parlamayan IntelliLux LED matrix farlarla donatılabiliyor. Yeni bir yüksek çözünürlüklü kamera, ışık demetini mevcut trafik durumuna ve aracın çevresine sürekli olarak adapte eden sekiz LED elemanı kontrol ediyor.

 

Bu arada, gelişmiş sürücü destek sistemleri daha fazla güvenlik sağlıyor. Trafik işareti tanıma, hız limitleriyle ilgili uyarılar, radarlı Adaptif Hız Kontrolü ve sensör tabanlı Flank Guard bunlardan bazıları. Ayrıca yan kör nokta asistanı ve çeşitli park asistanları da var.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo