Yenilenen Skoda Superb Gelişmiş Teknolojilerle Paketinden Çıktı

Ototeknikveri     23 Mayıs 2019 11:36

Skoda'nın en prestijli dört kapılı sedan modeli olan Superb, yeni LED Matrix farları, sürücü destek sistemleri ve daha fazlasıyla hem içte hem de dışta kapsamlı şekilde güncellendi.

Yenilenen Skoda Superb Gelişmiş Teknolojilerle Paketinden Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, özellikle uzun farlar açıkken bile yoldaki diğer kullanıcıların gözünü kamaştırmayan far teknolojisi ile gurur duyuyor. Bu, yaklaşmakta olan trafiği algılayan ve far içindeki ayrı bölümleri kapatan, ön cama monte edilmiş bir kamerayla gerçekleştiriliyor.

 

Aydınlatma üniteleri yuvalarında 'Skoda Crystal Lighting' yazısı taşıyor ve farklı sürüş senaryoları ve hava koşulları için farklı aydınlatma modları sunuyor. Otomobilde kısa ve uzun farlar için bir LED modülü, üç farklı LED uzun hüzme bölümü, statik bir LED viraj lambası, ayrıca sinyal lambaları, gündüz farları ve pozisyon lambaları için dar bir LED şerit ve animasyonlu eve geliş/gidiş fonksiyonunu oluşturan iğneye benzer LED yapılar bulunuyor.

 

Arka lambalar da yine LED ve burada dışa doğru süpürme hareketiyle aydınlatan ve böylece sinyalin tespit edilmesini kolaylaştıran dinamik sinyal lambaları da bulunuyor. 

Farklı bir görünüm

Doğal olarak, bu modelde farklı olan sadece ışıklar değil. 2020 Superb yeni bir ön fasya ile geliyor ve yeniden tasarlanan tampon sedan modelin genel uzunluğuna 8 mm, station wagon versiyona 6 mm ekliyor. 

 

Diğer değişiklikler arasında, eskisinden daha aşağıya kadar uzanan yeni ön panjur ve daha dar far tasarımı bulunuyor. Arka kısımda bagaj kapağından geçen yatay bir krom şerit ve daha önce casus fotoğraflarda gördüğümüz yeni Skoda yazısı var.  Ayrıca, kapılar açıkken yere 'Skoda' yazısını yansıtan LED spotlar da eklenmiş.

 

Yeni dış görünüşü 18 ve 19 inç alaşım jantlar tamamlarken, Crystal Black ve Race Blue özelleştirme seçeneklerine eklendi.

 

Biraz daha fazla para harcamak isteyen alıcılar, hava perdeleri, yan eşikler, arka tampon, sis lambaları ve hava girişinde krom detaylar içeren, ayrıca aerodinamik olarak optimize edilmiş 18 inç Propus Aero alaşım jantlar ve Dinamik Şasi Kontrolü sunan Laurin & Klement donanım seviyesini tercih edebilir.

 

Daha rafine bir kabin

Skoda Superb'in içi, gösterge paneli ve kapı içlerindeki krom detaylar ve Ambition ve Style donanım seviyelerindeki yeni koltuk kılıfları sayesinde şimdi daha zarif olarak tanımlanabilir. Güncellenen Superb ayrıca orta konsol ve gösterge tablosu için yeni dekoratif detaylar ile birlikte geliyor.

Bunların yanı sıra deri ve Alcantara koltuklar ile kapı içlerinde kontrast dikişler yer alıyor. Bu arada, alttaki saklama bölmeleri aydınlatmalı ve KESSY GO başlat düğmesi standart olarak geliyor.

 

L&K modelinde, siyah veya bej renkte bir Alcantara iç tavan kaplaması seçeneği de var. Konsolun yolcu kısmında ve ön koltuk sırtlarında "L&K" logosu dikkat çekiyor. İsteğe bağlı donanımlara gelince, bu donanım seviyesi havalandırmalı ön koltuklar ve sürücü koltuğu için bir masaj işlevi sunuyor.

 

Biraz da teknoloji konuşalım

Uzun farlarda Matrix teknolojisinin yanı sıra, güncellenmiş Superb ayrıca Öngörülü Seyir Kontrolü ve Öngörülü Yaya Koruması'na sahip Ön Bölge Yardımı sistemlerinin en yeni versiyonlarıyla geliyor.  Seyir kontrolü, ön cama monte edilmiş kameradan gelen görüntüleri ve uydu navigasyon sisteminden gelen verileri “virajların yanı sıra hız sınırlamalarını tespit etmek ve gerekli hızı otomatik olarak ayarlamak” için kullanıyor.

 

Diğer bir akıllı teknoloji de, acil durumlarda aracı otomatik olarak yolun kenarına yönlendiren ve gerekirse tam olarak durmasını sağlayan yeni Acil Yardım işlevi. Bununla birlikte, 20 metreye kadar çalışan bilindik Kör Nokta Tespiti sisteminin aksine, 70 metreye kadar çalışan Yan Bölge Asistanı da var.

Öngörülü Yaya Koruması'na Sahip Ön Bölge Asistanı'na gelince, bu sistem potansiyel bir çarpışma tespit ettiğinde görsel bir uyarı veriyor ve sizi yavaşlatmak için hafifçe frene basıyor. Son olarak, stabiliteyi arttırdığı söylenen arka aks süspansiyonunda yeni elektro-mekanik fren güçlendirici ve aerodinamik kapaklar var.

 

Yeni güvenlik özelliklerinin yanı sıra, 2020 Superb ayrıca çok sayıda kolaylık çözümü sunuyor. Otomobilin yeni Telefon Kutusu (Phone Box) endüktif şarjı mümkün kılarken, isteğe bağlı Sanal Kokpit gösterge grubu, ikisi navigasyon fonksiyonu sunan üç farklı bilgi-eğlence sistemi seçeneğiyle geliyor.

 

Seçenekler Bolero radyo sistemi, 8 inç dokunmatik ekranlı Amundsen ve 9.2 inç ekranlı, jest ve ses kontrollü Columbus multimedya sisteminden oluşuyor.  L&K modeli standart olarak bir Canton ses sistemi ile donatılmış.

 

Üç dizel ve üç benzinli motor

Plug-in hibrit versiyonun yanı sıra, Superb ayrıca tümü Euro 6d-TEMP emisyon standardını karşılayan altı motor seçeneği ile birlikte geliyor.

Seçilebilecek on farklı motor / güç aktarma sistemi kombinasyonu var. 88 kW (120 PS) üreten 1,6 TDI standart olarak 7 vitesli DSG şanzıman ile donatılmış. En yeni nesil EVO'nun ilk TDI motoru olan 110 kW (150 PS) 2.0 TDI ise, 6 vitesli bir manuel şanzıman veya 7 vitesli bir DSG şanzımanla geliyor. 140 kW (190 PS) sunan en üst seviye 2.0 TDI dizel motor, standart 7 vitesli DSG şanzıman ve opsiyonel dört çekişli sürüş sistemiyle alınabiliyor. Her üç dizel motor da AdBlue enjeksiyonlu bir SCR katalitik konvertör ve bir dizel partikül filtresi ile donatılmış. 110 kW (150 PS) 1.5 TSI, giriş seviyesi benzinli motor seçeneğini oluşturuyor ve 6 vitesli bir manuel şanzıman veya 7 vitesli bir DSG ile alınabiliyor. 140 kW (190 PS) çıkışlı yeni 2.0 TSI, standart olarak 7 hızlı DSG'ye sahip. En üst seviye 200 kW (272 PS) 2.0 TSI dört tekerlekten çekiş ve standart 7 vitesli DSG ile sunuluyor. Her üç TSI motor da bir benzin partikül filtresi ile donatılmış.

 

Güncellenen Skoda Superb, Avrupa'da VW Passat, Ford Mondeo, Opel Insignia, Mazda6, Peugeot 508 ve Renault Talisman gibi modellerle rekabet edecek.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo