Skoda'nın İlk Elektriklisi Citigoe iV Çıktı

Ototeknikveri     25 Mayıs 2019 04:27

Skoda şimdiye kadar elektrikli bir modele sahip değildi, ancak Citigoe iV'nin piyasaya sürülmesiyle bu hafta şirketin tarihinde yeni bir sayfa açıldı.

Skoda'nın İlk Elektriklisi Citigoe iV Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citigo şehir otomobili temel alınarak geliştirilen elektrikli versiyon 61 kW (83 PS / 82 hp) elektrikli motor ve 265 km menzil sağlayan 36,8 kWh lityum-iyon pille geliyor. 

 

Anlaşılacağı üzere, VW e-Up'dan farklı bir pil takımı kullanılmış. Elektrikli motor ise hemen hemen aynı ve 210 Nm ile aynı maksimum torku üretiyor. Otomobil bu donanımla 12.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor, azami hız ise 130 km/s.

60 Ah lityum iyon pil 36,8 kWh kapasiteye sahip ve e-Up'daki gibi kasa tabanına monte edilmiş. Pil, 40 kW DC hızlı şarj cihazına bağlı bir CCS (Kombine Şarj Sistemi) şarj kablosu kullanılarak 1 saatte yüzde 80'e kadar şarj edilebiliyor. 7.2 W kW bir AC duvar kutusu kullanıldığında, % 80 kapasiteye kadar şarj süresi 4 saat 8 dakikaya çıkıyor.

Pili evde 2.3 kW bir istasyonla yüzde 100 kapasiteye şarj etmek ise 12 saat 37 dakika sürüyor. Hem CCS hem de AC şarjı için gereken kablo, Style donanım seviyesinde standart, Ambition'da ise opsiyonel olarak geliyor.

Yeni model, sadece iki donanım seviyesinde (Ambition ve Style) beş kapılı bir otomobil olarak sunulacak. Gövdeyle aynı renkte ön panjur (otomobil elektrikli olduğu için sadece dekoratif amaçlı), standart sis lambaları ve LED gündüz farları ile yeniden tasarlanmış ön tampon, ayna kapaklarına entegre sis lambaları ve arkadaki Citigoe logosu gibi benzersiz ayrıntılar sayesinde otomobili yanmalı motorlu Citigo modellerinden ayırt etmek kolay.

Giriş seviyesi Ambition modelleri, 165/70 R14 lastikler dahil Indus 14 inç çelik jantlarla birlikte geliyor. 185/50 R16 lastiklere sahip iki renkli 16 inç Scorpius alaşım jantlar, Ambition için isteğe bağlı, Style modelleri içinse standart. Müşteriler, Citigoe iV için yedi dış renk seçebilecek: Şeker Beyaz, Tornado Kırmızısı, Ayçiçeği Sarı, özel Kivi Yeşili, Derin Sedefli Siyah, Kristal Mavi ve Tungsten Gümüş.

İçeride, Citigoe iV yeniden tasarlanmış bir gösterge paneli ve elektrikli ön camlar, Climatronic, uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, Swing II radyo ve gösterge panelindeki Move & Fun akıllı telefon yerleştirme istasyonu gibi daha kapsamlı bir standart donanıma sahip. Bir cep telefonu, Move & Fun uygulamasını kullanarak araç verileri için ek bir ekran olarak kullanılabiliyor.

En üst seçenek olan Style donanım seviyesi, Deri Detaylar paketi, elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı yan aynalar, yüksekliği ayarlanabilen ön koltuklar gibi özellikler sunuyor. Standart güvenlik ve sürüş yardımı özellikleri arasında Şerit Asistanı, ön hava yastıkları, ön koltuklar için baş ve göğüs hava yastıkları bulunuyor. Skoda Citigoe, yılın ikinci yarısında üretime girecek.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo