Audi Elektrikli Bir A8 Modeli İçin Karar Verecek

Ototeknikveri     26 Mayıs 2019 08:16

Pilli elektrikli araçlar, otomotiv dünyasında orman yangını gibi yayılıyor. Audi de elektrikli ürün seçeneklerini genişleten şirketlerin arasında ve yeni nesil Audi A8, sıfır emisyonlu güç aktarma organları için potansiyel bir aday.

Audi Elektrikli Bir A8 Modeli İçin Karar Verecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu sadece bir söylenti değil, çünkü Yönetim Kurulu Başkanı Bram Schot tarafından şirketin yıllık genel kurulunda böyle bir modelin potansiyelinden söz edildi ancak henüz modelle ilgili son karar verilmedi.

 

Audi yöneticisi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2020'de beş elektrikli otomobil piyasaya süreceğiz ve bundan sonra önemli ilerleme kaydedeceğiz. Audi'nin zaten 2025 yılına kadar 20 tamamen elektrikli modeli olacak. Yeni nesil Audi A8 tamamen elektrikli olabilir. Buna henüz karar verilmedi, ancak başarılı olacağını düşünüyorum. A8 için tamamen yeni bir konsept ile üst sınıf sınıfta devrim yapmayı düşünüyoruz.”

 

Dördüncü nesil A8 bu yaz iki yaşında olacak, bu yüzden birkaç yıl daha buralarda bulunmaya devam edecek. Selefi yedi yıl boyunca üretildi, bu da mevcut modelin 2024 yılına kadar üretimde kalabileceği anlamına geliyor.

 

A8 için bir pilli elektrikli sisteme hala karar verilmesi gerekmekle birlikte, Audi, Mercedes-Maybach S-Serisi ile rekabet edecek daha lüks bir versiyonu onayladı. Audi bünyesindeki uzun süredir uykuda olan Horch markasını diriltmesi beklenen bu model, ailenin en üst düzey üyesi olarak hizmet verecek.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo