Cupra Formentor Mallorca'da İsmini Aldığı Formentor Burnu'na Gitti

Ototeknikveri     26 Mayıs 2019 11:04

Seat'ın performans markası, üretime hazır Formentor konseptini Mallorca'ya götürdü ve gerçek yollardaki ilk fotoğrafını çekti. Konum rastgele seçilmedi, çünkü Cupra'nın son modeli, ismini adanın kuzey ucundaki Formentor Burnu'ndan alıyor.

Cupra Formentor Mallorca'da İsmini Aldığı Formentor Burnu'na Gitti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önümüzdeki yıl satışa çıktığında, Formentor Cupra'nın ilk bağımsız modeli olacak. Otomobil Seat Ateca ile aynı mimariye dayandığı halde yüksek performanslı bir crossover coupe görünümüyle kuzeninden daha alçak bir araç.

 

Otomobilde 242 hp (245 PS) güç çıkışı sunan, 50 km menzilli plug-in hibrit sistem bulunuyor.

 

Cupra teknik detaylara girmedi ancak hibrit sistemde 1.5 litre TSI benzinli motor, elektrikli motor ve çift debriyajlı otomatik şanzıman bulunması bekleniyor. Bu üçlüyü önümüzdeki günlerde Volkswagen Grubu'nun pek çok otomobilinde göreceğiz.

 

Tasarım açısından, Formentor yeterince dinamik görünüyor. Ön kısım, tampon ve ön panjur gibi özgün dokunuşlara rağmen, yeni nesil Leon'a benzer bir görünümde. Yanlardaki güçlü karakter çizgileri, tam genişlikte bir şeritle bağlanan çarpıcı LED arka lambalar ve agresif arka difüzör, Formentor'a sportif bir görünüm katıyor.

 

Konseptin mat koyu mavi boyası, bronz ve mat alüminyum detaylarla birleşerek, Formentor'un görselliğini pekiştiriyor. İç kısım başka bazı Volkswagen Grubu otomobillerle ilişkisini gizleyemiyor, ancak dijital gösterge paneli ve 10 inç büyüklüğünde bir multimedya sistemiyle geliyor.

 

Cupra Formentor'un üretim versiyonunun sadece yukarıda belirtilen PHEV aktarma organları ile değil, aynı zamanda Volkswagen Grubu'nun en yeni 48 voltluk yarı hibrit teknolojisini benimseyebilecek benzinli motor seçenekleriyle de sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo