Sürücüsüz Okul Servisi Konsepti: Nissan Chico

Ototeknikveri     26 Mayıs 2019 11:44

Nissan Chico çok spesifik ve oldukça sıradışı bir hedef kitleye yönelik bir konsept.

Sürücüsüz Okul Servisi Konsepti: Nissan Chico
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hırvatistan'dan Giovanni Duc tarafından tasarlanan Chico, sıradışı bir görünüme sahip, çocuklar için tasarlanmış tamamen otonom bir araç.

 

Duc, aracı çalışan ve aynı zamanda okula götürülmesi gereken çocukları olan ebeveynlere çözüm olarak yarattı. Chico tamamen elektrikli ve herhangi bir çocuğun seveceği bir iç tasarıma sahip. Aslında yetişkinler bile bu küçük şehir otomobilinin içinde neler olup bittiğine hayran kalıyor.

Duc, sadece geleneksel bir bank takmak yerine, normal bir araba koltuğu gibi zemine sabitlenmeyen, tavana bağlı salıncak benzeri ve parlak sarı bir koltuk tasarladı. Chico kendini sürdükçe, koltuk yavaşça ileri geri sallanıyor ve koltuğun hareketi tarafından oluşturulan titreşimler elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Bu enerji arabanın tavanındaki pilde depolanıyor ve ihtiyaç oldukça otomobilin sürüş sistemine aktarılıyor.

Konsept ayrıca, kabinin diğer tarafında küçük bir bank, çocukların oturabileceği ve oynayabileceği peluş bir zemin ve küçük çocukların araca girip çıkabilmeleri için eğlenceli şekilde sürünebilecekleri küçük bir rampaya sahip. Bütün bu özellikler yepyeni ve eğlenceli bir dış görünümle tamamlanıyor.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo