Renault Gelecek Hafta Fiat İle Birleşme Görüşmelerinin Devamına Karar Verecek

Ototeknikveri     28 Mayıs 2019 11:12

Renault, önümüzdeki hafta Fiat Chrysler Automobiles ile birleşme konusundaki görüşmelere devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Renault Gelecek Hafta Fiat İle Birleşme Görüşmelerinin Devamına Karar Verecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konuya aşina olan kaynaklar Reuters'e, Renault yönetim kurulu üyelerinin önümüzdeki günlerde gayrı resmi bir şekilde toplanacaklarını ve FCA ile birleşme üzerine daha fazla araştırma yapılmasını isteyip istemediklerine karar vereceklerini söyledi. Fransız otomobil üreticisi devam etmeye karar verirse, birleşme müzakerelerini sürdürmek için FCA ile bağlayıcı olmayan bir anlaşma imzalayacak.

 

FCA, Pazartesi günü Renault'ya hisselerin yarı yarıya paylaşılacağı bir ortaklık teklif etmişti.

 

Birleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada Fiat Chrysler, iki grubu bir araya getirmenin yaklaşık 8,7 milyon yıllık araç satışı ile dünyanın üçüncü büyük otomobil üreticisini oluşturacağını söyledi.

 

Yapılan açıklamada, “ Birleşme sayesinde iki grup, Maserati ve Alfa Romeo gibi lüks markalardan, Dacia ve Lada gibi büyük hedef kitleleri olan markalara kadar tüm önemli segmentlerde varlık sağlayacak. Fiat, Renault, Jeep ve Ram gibi tanınmış markaların yanı sıra ortaklıkta ticari araç markaları da yer alacak." denildi.

Renault da dün bir teklifin gerçekten masada olduğunu onaylayan kısa bir açıklama yaptı.

 

Bu açıklamada “Yönetim Kurulu, FCA'nın dostane teklifinin şartlarını dikkatlice inceledikten sonra, İttifak için ek değer yaratacak ve Renault için üretimde rahatlama sağlayacak bu önemli fırsat üzerinde çalışmaya karar verdi.” sözlerine yer verildi.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo