JAC Volkswagen, 2 - 3 Yıl İçinde Seat Markasını Çin'e Tanıtacak

Ototeknikveri     28 Mayıs 2019 11:18

Volkswagen Grubu'nun Çin stratejisi şimdi yerel otomobil üreticisi JAC ile üçüncü ortak girişimin başlatılmasına odaklanıyor.

JAC Volkswagen, 2 - 3 Yıl İçinde Seat Markasını Çin'e Tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

JAC Volkswagen'e, 27 Mayıs'ta İspanya'da gerçekleştirilen bir toplantıda, Seat markasının Çin pazarına tanıtımını hızlandırma görevi verildi. Anlaşmanın bir parçası olarak, JAC Volkswagen, Seat'ın Çin'deki gelişimini, 2021 yılında Hefei'de yeni bir Ar-Ge merkezi açarak hızlandıracak.

 

JAC Volkswagen ortak girişimi 2017'de kurulduğunda, misyonu, pilli elektrikli araçların geliştirilmesi, üretimi ve pazarlanması idi. Bununla birlikte, yeni imzalanan anlaşma JV'ye Çin'de Seat'ın varlığını iki veya üç yıl içinde başlatma görevi de veriyor.

 

Anlaşma ayrıca, JAC Volkswagen’in şirketin üretim ağında aktif rol oynayacak VW Grubu’nun küresel olarak bütünleşmiş bir üyesi haline gelmesine de işaret ediyor.

 

JAC ve Seat, küçük elektrikli otomobiller için kendi platformlarını geliştirmeyi planlıyor. Planlanan Ar-Ge merkezi, elektrikli araçlar ve mobilite çözümleri için bileşenlerin yanı sıra bu küçük elektrikli modellerin geliştirilmesinden de sorumlu olacak. Merkez şu anda yapım aşamasında ve 2021 yılında Hefei'de açılması planlanıyor.

 

İlginç bir şekilde, Seat markası resmen Çin'e geldiğinde, otomobillerinin bir kısmının zaten yollarda olduğunu görecek. Bunun nedeni FAW VW'nin yeni Jetta markasının bu yıl VS5 ve VS7'yi satmaya başlaması. Bunlar da aslında logosu değiştirilen Seat Ateca ve Tarraco SUV modelleri.

 

8 milyon kişilik Hefei şehri, aynı zamanda gelecekteki mobilite çözümlerinin geliştirilmesi için bir “oyun alanı” olacak. “Akıllı Şehir” olarak adlandırılan ayrı bir anlaşmanın parçası olarak Volkswagen, yeni teknolojileri, iş modellerini ve ürünleri bu ortamda test etme fırsatına sahip olacak.

 

Bu kapsamda otonom mobilite hizmetleri, robot taksiler, otonom filo yönetimi, yolculuk paylaşımı ve otomobil paylaşımı gibi alanlarda çözümler geliştirilecek.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo