Honda e Standart Arka Görüş Kameralarıyla Geliyor

Ototeknikveri     28 Mayıs 2019 11:21

Aslında tahmin edilen bir gelişmeydi ancak şimdi resmi bir onayımız var: Honda e standart olarak arka görüş kameralarına sahip olacak.

Honda e Standart Arka Görüş Kameralarıyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil konsept ve prototip aşamalarındayken dikiz aynaları yerine video kameraları kullandığını görmüştük. Bununla birlikte, bazı insanlar için şaşırtıcı olabilecek şey, Yan Kamera Ayna Sistemi'nin, Honda'nın elektrikli kompakt otomobiline standart olarak monte edilmesi ve segmentte bir ilke işaret etmesi.

 

Kompakt arka görüş kameraları, aracın içinde ön panelin iki ucuna yerleştirilmiş iki adet 6 inç ekrana canlı görüntü sağlıyor. Honda, ekranların ergonomik olarak yerleştirildiğini, "sürücüye doğal bir his ve görüş sağlayacağını" söylüyor.

 

Şirkete göre, aynalar yerine kameraları seçmek, tasarım, güvenlik, aerodinamik ve incelik açısından birçok fayda sağlıyor. Tasarım açısından kameralar, araca, modern, temiz ve basit bir görünüm kazandırıyor.

Ayrıca, kameralar Honda e'nin genişliğinde bulunuyor ve tekerlek kemerlerinin ötesine geçmiyor. Bu, geleneksel kapı aynalarına kıyasla görünürlüğü arttırmaya ve aerodinamik sürüklemeyi yüzde 90'a kadar azaltmaya yarıyor. Sadece kompakt kameralar sayesinde otomobilin genel aerodinamik etkinliği yüzde 3,8 artmış. Kameralar aynı zamanda daha yüksek hızlarda konvansiyonel yan aynalardan daha az rüzgar gürültüsü oluşturuyor, böylece daha sessiz bir sürüşe katkıda bulunuyor.

Güvenlik açısından, Honda, Yan Kamera Ayna Sistemi'nin görüş alanını daha da genişleten, dolayısıyla kör noktaları yaklaşık yüzde 50 oranında azaltan “geniş görüş” modu da dahil olmak üzere birçok avantaj getirdiğini iddia ediyor. Ayrıca, geri vites seçildiğinde, daha iyi görünürlük için geliştirilmiş kamera açısına ek olarak yan görünüm ekranlarında da kılavuz çizgiler görüntüleniyor.

 

Ancak muhtemelen en büyük fark, kötü hava koşullarında, düşük ışıkta ve gece koşullarında, göz kamaşması veya parlama olmadan üstün görünürlük sağlamak için içerideki ekranlarda parlaklık seviyeleri otomatik olarak ayarlandığında hissediliyor. Kötü hava şartlarından bahsetmişken, kamera muhafazası ve lensler sudan etkilenmeyecek şekilde üretilmiş.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo