Hyundai, 186 Kilometre Menzilli Elektrikli Çift Katlı Otobüsünü Tanıttı

Ototeknikveri     29 Mayıs 2019 10:14

Hyundai, şirketin hava kirliliği ve trafiği azaltmaya yardımcı olma çabalarının bir parçası olarak Kore'de ilk tamamen elektrikli çift katlı otobüsünü açıkladı.

Hyundai, 186 Kilometre Menzilli Elektrikli Çift Katlı Otobüsünü Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai'nin ilk elektrikli çift katlı otobüsü, su soğutmalı 384 kWh polimer pil paketi ile donatılarak tek bir şarjla 300 km'ye kadar seyahat edebiliyor. Şirket, tam şarjın 72 dakika içinde tamamlanabileceğini söylüyor.

 

Pil, 321 hp (240 kW) elektrikli motora güç verirken, otobüs daha konforlu bir sürüş için bağımsız süspansiyona ve bir otobüse uygun manevra kabiliyeti sunmak için arkadan çekişli sürüş sistemine sahip.

Hyundai Motor Ticari Araçlar İleri Mühendislik yöneticisi ByoungWoo Hwang, “Çift katlı elektrikli otobüs, çevre dostu trendler için optimize edilmiş çevre dostu bir araç. Bu sadece hava kalitesini iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda daha fazla yolcu barındırarak işe gidiş ve dönüş saatlerinde trafik sıkışıklığını hafifletmeye de büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Yeni sıfır emisyonlu otobüs, birinci katta 11, üst katta 59 koltukla toplam 70 yolcu alabiliyor. Tasarım, otomatik kayan bir rampa ve engelli engelli yolcular için kolay erişim / çıkış için alçak bir zemin de içeriyor. Otobüste İleri Çarpışma Önleme Yardımcısı ve Şeritte Kalma Yardımcısı gibi gelişmiş güvenlik özellikleri de mevcut.

 

Hyundai'nin ilk elektrikli çift katlı otobüsü Kore'de "Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Teknolojileri Fuarı"nda sergileniyor.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo