2020 Mercedes-Benz GLB Neredeyse Kamuflajsız Görüntülendi

Ototeknikveri     02 Haziran 2019 07:05

Mercedes-Benz GLB konseptini Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı ancak kompakt SUV’nin tasarımının son halinin nasıl görüneceği bir sırdı. Mercedes GLB prototipleri hala kamuflajlı olsa da son gelen fotoğraflar bugüne kadarki en net görüntüleri veriyor.

2020 Mercedes-Benz GLB Neredeyse Kamuflajsız Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son gelen fotoğraflarda otomobilin ön ve arka kısmının kamuflajlı olduğu, gövdenin geri kalan bütün kısımlarının ise açık olduğu görülüyor. Bu sayede tekerlek kemerlerinin çevresi ve kapı eşiklerindeki bolca plastik gövde kaplamasını görüyoruz. Bu da zaman zaman çamura bulanmaktan korkmayan bir SUV ile karşı karşıya olduğumuzu kanıtlıyor. Kamuflaj farların ve arka lambaların konsept ile aynı olduğunu da gizleyemiyor.

 

Geriye kalan tek gizem off-road odaklı konsepte kıyasla Mercedes’in tamponların tasarımını nasıl yumuşatacağı. Henüz iç mekandan fotoğraf yok ancak gösteri amaçlı bazı özellikler dışında konseptten çok farklı olması beklenmiyor.

 

Mercedes-Benz GLB, markanın SUV serisinde GLA ve GLC arasında konumlanacak ve önceki modelle aynı temellere dayanacak. Otomobil beş ve yedi koltuklu seçeneklerle ve GLA’dan daha geniş bir iç mekanla sunulacak.

 

Önden çekişli/dört çekişli MFA2 platformunu kullanan GLB, turboşarjlı benzinli ve dizel motorların yanı sıra plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlara da sahip olacak.

 

Serinin temel seçeneğini 190 hp güç çıkışı ve standart dört çekişli sürüş sistemiyle gelen 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli ve dizel motorlar oluşturacak. Bunun yanı sıra plug-in hibrit ve tam elektrikli EQB versiyonu olacak. Mercedes-AMG ayrıca modelin 35 ve 45 versiyonlarını da sunacak. Bu versiyonlar 2.0 litre turboşarjlı benzinli motor ve sırasıyla 302 hp ve 414 hp güç çıkışıyla gelecek.

 

2020 Mercedes-Benz GLB bu sonbaharda Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve 2020’de satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo