Jaguar XJ Bu Yaz Üretimden Kaldırılıyor

Ototeknikveri     02 Haziran 2019 10:17

Jaguar bu yaz XJ sedan modelinin üretimini durduracak. Haber henüz firma tarafından resmi olarak onaylanmasa da, son XJ otomobilin 5 Temmuz günü İngiltere’deki Solihull fabrikasında üretim bandından ineceği öğrenildi.

Jaguar XJ Bu Yaz Üretimden Kaldırılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz S-Serisi, BMW 7 Serisi ve Audi A8 ile rekabet eden X351 nesli sedan, 2010 yılından beri üretimdeydi. Bu da onu İngiltere’de hala üretimde olan en eski otomobillerden birisi yapıyor. Öte yandan, model dört yıl önce güncellenmişti ve kabinde yeni bir multimedya sisteminin yanı sıra dış cephesinde bazı görsel değişikliklere yer verilmişti.

 

Jaguar aslında sonlandırdığı bu modelin yerine gelecek yeni otomobili de hazırlıyor. Yeni dört kapılı büyük sedan modelin tamamen elektrikli olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre otomobilde her biri 200 hp güç çıkışına sahip dört elektrikli motor ve 90 kWh ya da 100 kWh pil paketi olacak. Bu da onu sınıfının en hızlı otomobillerinden birisi yapmaya ve Tesla Model S ya da Porsche Taycan ile rekabet etmeye yetiyor.

 

Otomobilin mevcut nesilden biraz daha küçük boyutlara sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

 

CarSalesBase’e göre, XJ modelinin satışları son bir kaç yılda ciddi oranda düştü. 2018’de Avrupa’da sadece 1099 adet satılan otomobil, ABD’de ise 1578 adet satıldı. 2017’de ABD’deki satış rakamı 2721 adet olmuştu.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo