2020 Land Rover Defender: İşte Bilinen Tüm Detaylar

Ototeknikveri     02 Haziran 2019 11:13

Land Rover Defender gibi bir otomotiv ikonunu yeniden tasarlamak kolay değil. Orijinal efsane, sağlam arazi yetenekleri, basit konstrüksiyon ve heybetli görünümüyle karakterini ortaya koyuyor. 2020 modeli (kod adı L851) içinse değişiklikler büyük; tamamen yeni Defender şimdi daha lüks bir bölgeye girecek, dolayısıyla hakkında bildiklerinizi unutun.

2020 Land Rover Defender: İşte Bilinen Tüm Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Öyleyse kısa ve uzun aks mesafeli versiyonlarının nasıl görüneceğine ve kaputun altında nelerin değişeceğine bakalım.

 

Bir İkonu Yeniden Hayal Etmek

Kutu benzeri bir silueti koruyan yeni görünüm 2011'den DC100 Concept'in ve Land Rover Discovery'nin bir karışımı. Ön tasarım, düz, yatay ızgara açıklıkları ve dikdörtgen LED farlar ile dikkat çekiyor. Yüzer tavan etkisi için karartılmış sütunlara sahip ince çerçeveli pencereler yeni modelin bir başka özelliği.

 

Önceki modelin açıkta duran kapı menteşeleri daha modern ve sade bir görünüm için terk edilmiş. Çamurluktaki havalandırma girişleri ön kapılarla aynı hizada oturuyor ve arka kısımda ise bir stepne ve led arka lambalar göze çarpıyor.

 

Kaputun Altında

Defender, MLA platformunun güçlendirilmiş bir versiyonunu Range Rover Sport ve Land Rover Discovery ile paylaşıyor. Bu mimariye geçmek, yeni Defender'ın, güvenlik standartları bakımından, daha önce devre dışı kaldığı ABD ve Kanada gibi pazarlar da dahil, küresel bir sahnede rekabet edebileceği anlamına geliyor.

 

2020 Land Rover Defender'ın erken aşamadaki bir prototipinin bu iç mekan fotoğrafı Twitter kullanıcısı 'rcdesignsuk' tarafından paylaşıldı. Land Rover, fotoğrafın ürünün son halini göstermediğini söyledi.

 

Kabinde lüks ve dayanıklılığa aynı ölçüde özen gösterilmiş. Kaliteli materyaller ve teknik detaylar, yatay ve yuvarlak çizgilerin hakim olduğu bir stille birleşiyor. Ayrıca, teknolojisi ve sürüş yardım sistemleriyle otomobil 21. yüzyıla taşınıyor. Yeni modelde heads-up display, kablosuz şarj, wifi özellikli çift görüntülü SatNav, şerit tutma yardımı, uyarlanabilir seyir kontrolü ve park ederken ve off-road sürüşte kameralardan aldığı görüntüyü kabine ileten, böylece sürücünün işini kolaylaştıran ve güvenliği artıran ClearSight Ground View gibi özellikler bekleniyor.

 

Yeni Güç Aktarım Organları

Henüz onaylanmamasına rağmen, Jaguar Land Rover'ın Ingenium motor ailesinden 2,0 litre dört silindirli benzinli ve dizel motorlarla gelmesini bekliyoruz. Bunun yanında benzinli - elektrikli bir plug-in hibrit versiyon da planlar arasında. Range Rover Sport'da 398 hp güç çıkışıyla 50 km elektrikli sürüş sunan sistem bu modelde de kullanılabilir. Sistemde rejeneratif fren özelliğinin de bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor.

 

Dört çekişli sürüş sistemine sahip araçta manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri olacak. Bağımsız arka süspansiyon ve seçilebilir sürüş modlarına sahip bir arazi kontrol sistemi standart olacak.

 

Bazıları otomobilin yeni görünümünü aracın off-road yeteneklerinin yumuşatılması olarak algılayabilir, ancak acele etmeyin. Land Rover, yeni modelin şimdiye kadar geliştirilen en yetenekli ve sağlam model olacağını vaat ediyor.

 

2020 Land Rover Defender 90 ve 110 prototipleri

2020 Defender'ı geliştirirken, Land Rover bugüne kadar 1,2 milyon kilometrelik test yaptı ancak hala gidilecek çok yol var. Geliştirme ekibi, Defender'ı test etmek için, ABD’nin Ölüm Vadisi’nin kavurucu sıcağından, İsveç’teki dondurucu soğuklara, Dubai’nin sıcak kumlarına ve hatta Nürburgring’e (belki de performans odaklı bir SVR versiyonu geliyor) pek çok yere gitti.

 

Slovakya'da Yapıldı, İngiltere'de Tasarlandı

Yeni Defender, Slovakya'daki yeni ve modern Nitra fabrikasında üretilecek. Geçen yıl açılan yeni tesis, geleneksel konveyörlerden yüzde 30 daha hızlı olan gelişmiş bir Kuka Pulse taşıyıcı sistemi kullanıyor.

 

Jaguar-Land Rover, bazı Land Rover Discovery modelleri de dahil olmak üzere tesiste 100.000 araç üretileceğini öngörüyor.

 

Off-Road Rakipler ve Lansman Zamanlaması

2020 Defender, Mercedes-Benz'in ikonik G-Wagen'i ve benzeri modellerle rekabet edebilecek. 90 ve 110 versiyonlarında bir dizi farklı seçenek ve bol bol aksesuar bekliyoruz.

 

Otomobilin diğer potansiyel rakipleri arasında Jeep Wrangler, yeni çıkacak Ford Bronco, Toyota Land Cruiser ve Land Cruiser Prado olabilir.

 

Land Rover Defender'ın muhtemelen Eylül'de tanıtılması ve satışların 2020 yılıyla birlikte başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo