Seat Mii Electric, Markanın İlk Elektriklisi

Ototeknikveri     03 Haziran 2019 09:37

Birkaç yıldır satışta olan Volkswagen e-Up! ve yeni Skoda Citigo-e iV gibi kardeş markaların modellerinin ardından, Seat’ın da kendi elektrikli şehir otomobilini sunması an meselesiydi.

Seat Mii Electric, Markanın İlk Elektriklisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mii Electric olarak adlandırılan, İspanyol markasının ilk elektrikli otomobili, Avrupa'nın elektrikli taşıt başkenti olarak kabul edilen Norveç'in Oslo şehrinde dünya prömiyerini yapacak. Otomobil, 'Seat On Tour' turnesinin bir parçası olarak sunulacak, 2019 sona ermeden piyasaya girecek ve Eylül ayında ön siparişler alınmaya başlanacak.

 

Seat Mii Electric, elektrikli aktarma organlarını kardeş modeli Skoda Citigo-e iV ile paylaşıyor. Otomobil, 82 HP (83 PS / 61kW) güç çıkışı ve 212 Nm anlık tork üreten bir elektrikli motora sahip.

 

Bu donanım Mii Electric'in sadece 3,9 saniyede sıfırdan 50 km/s hıza çıkmasına olanak tanıyor. Seat bunun çok önemli olduğunu söylüyor, çünkü araç her türlü trafikte kolaylıkla hareket edebiliyor. Motor gücünü tek şarjla 260 km menzil sunan 36.8 kWh kapasiteli pilden alıyor.

 

Citigo-e iV modeline çok benzeyen Mii Electric, benzinle çalışan modellerden de farklı görünmüyor. Dışarıdaki değişiklikler arasında arkada ve yanlarda "electric" harfleri, ayrıca mat Cosmo Gray 16 inç alaşım jantlar yer alıyor. İç kısımda Mii Electric yeni bir gösterge paneli, ortam aydınlatması, ısıtmalı koltuklar, hepsi deri kaplama direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni ile geliyor.

 

Mii Electric, Şerit Asistanı ve Trafik İşaretleri Tanıma dahil, normal modele kıyasla daha fazla standart güvenlik teknolojisi getiriyor. Ayrıca, Mii Electric, Seat'ın bir akıllı telefon uygulamasıyla araca uzaktan erişim ve yönetim sağlayan Seat Connect'i içeren ilk modeli.

 

2020 yılının ilk çeyreğinde belirli Avrupa pazarlarında satışa sunulduğunda, Mii Electric'in “satıştaki en uygun fiyatlı elektrikli otomobillerden birisi” olacağı iddia ediliyor. Müşteriler bu sonbaharda Almanya, Hollanda, Norveç, Fransa, İspanya, Avusturya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Belçika, Danimarka, Finlandiya ve İsveç'te sipariş verebilecekler. Üretime 2019'un dördüncü çeyreğinde Slovakya'nın Bratislava kentinde başlanacak.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo