Tesla Model S’ye Yeni Rakip: Mercedes EQE 2022’de Geliyor

Ototeknikveri     03 Haziran 2019 09:37

Mercedes yeni bir dizi elektrikli model çıkartmayı planlıyor. Bunlardan birisi de EQE olacak.

Tesla Model S’ye Yeni Rakip: Mercedes EQE 2022’de Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

En üst donanım seviyesi EQS modelinin altında konumlanacak EQE 2022’de çıkacak Tesla Model S ile benzer fiyata sahip olacak. Bu da 75.000 dolar civarında bir rakam.

 

Model hakkında henüz az bilgi var ancak Autocar EQE’nin alüminyum ağırlıklı MEA platformunu kullanacağını yazdı. Otomobilin 4923 mm uzunluğundaki E-Serisi’nden daha kısa olması ancak S-Serisi ile benzer genişlikte iç mekan sunması bekleniyor. MEA mimarisi düz bir kabin zemini ve sınıfında lider olacak genişlikte mekan sunmak üzere tasarlanmış.

 

Otomobil E-Serisi’nden pek çok özellik alacak ancak benzersiz bir stile sahip olacak. Yeni modelin rakiplerinden daha aerodinamik olması ve EQC ile benzer bir ön fasyaya sahip olması bekleniyor.

Performans özellikleri hala netleşmiş değilse de, modelin toplam 402 hp (300 kW / 407 PS) güç çıkışı ve 765 Nm tork üreten iki elektrikli motorla gelmesi bekleniyor. Ayrıca giriş seviyesi arkadan çekişli modelde elektrikli motorlardan birisi bulunmayabilir.

 

Otomobil tek şarjla tahmini 600 km elektrikli sürüş mesafesi sunacak. Bu da Tesla Model S Long Range’den biraz daha uzun ancak Tesla bu Eylül’de 644 km menzilli güncellenen Model S’yi tanıtmaya hazırlanıyor.

 

EQE’nin havalı süspansiyon, dört çekişli sürüş sistemi ve 3. seviye yarı otonom sürüşle geleceği söyleniyor. Bunun yanı sıra geçen ay tanıtılan Deneysel Güvenlik Taşıtı’ndan (Experimental Safety Vehicle) bazı teknolojiler de alınabilir. Bu konseptin gelişmiş bir çapraz trafik güvenlik sistemi ve dönemeçlerde yayaları tespit edebilen aktif fren asistanı sistemi bulunuyordu.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo