Nissan, Renault - Fiat Birleşmesine Tavır Koydu

Ototeknikveri     04 Haziran 2019 02:46

Avrupalı otomotiv markaları Renault ve Fiat arasındaki ortaklık görüşmeleri, Renault'un Asyalı ortağı Nissan tarafından ittifakı bozma tehdidiyle karşılandı.

Nissan, Renault - Fiat Birleşmesine Tavır Koydu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'nın iki otomotiv devi Renault ve Fiat arasındaki ortaklık görüşmeleri Renault'un Asyalı ortağından olumsuz tepki aldı. Nissan CEO’su birleşme durumunda, Nissan’ın kendi çıkarlarını korumak için Renault ile ortaklığını gözden geçireceğini söyledi.

 

CEO Hiroto Saikawa, FCA’nın, Renault, Nissan ve Mitsubishi’den oluşan ortaklığa katılmasının işbirliği alanları açacağını söyledi ancak endişelerini de şu sözlerle dile getirdi:

"Sözü edilen öneri, tam bir birleşmeyi öngörüyor ve gerçekleşmesi durumunda partnerimiz Renault'nun yapısını değiştirecek. Bu durum da Renault ve Nissan arasındaki ilişkinin gözden geçirilmesini gerektirir."

 

Renault ve FCA arasıdaki görüşmelerin, önerinin finansal maddeleri nedeniyle çıkmaza girdiği ileri sürülüyor.

 

Öte yandan, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, geçtğimiz günlerde Fiat Chrysler'in Renault ile birleşmesi durumunda bunun Renault ve Avrupa otomobil endüstrisi için harika bir fırsat olacağını söyledi. Böylece Fransız hükümeti de görüşmelere yeşil ışık yakmış oldu.

Son Güncelleme : 04 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo