Fiat teklifi geri çekti, Renault Grubu’ndan açıklama geldi

Ototeknikveri     07 Haziran 2019 05:00

Fiat Chrysler, Fransız otomotiv devi Renault'ya yaptığı 35 milyar dolarlık birleşme teklifini geri çektiğini duyurdu. Groupe Renault, FCA’nın (Fiat Chrysler Automobiles) teklifini derinlemesine değerlendirme imkânı bulamadığından dolayı hayal kırıklığı içinde olduğunu ifade etti.

Fiat teklifi geri çekti, Renault Grubu’ndan açıklama geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalyan-Amerikan otomobil ortaklığı Fiat Chrysler, Fransız otomotiv devi Renault'ya yaptığı 35 milyar dolarlık birleşme teklifini geri çektiğini duyurdu. Fiat Chrysler yaptığı açıklamada, Fransa'daki siyasi durumun böyle bir birleşme için uygun olmadığını ifade etti.

 

Eğer birleşme gerçekleşseydi, Fiat Chrysler Renault markası dünyanın en büyük üçüncü otomobil üretim şirketi olacaktı. 

 

Birleşme teklifinin geri çekilmesinin ardından Renault hisseleri yüzde 7,7 oranında değer kaybetti.

 

Renault açıklama yaptı

Groupe Renault tarafından yapılan açıklamada, FCA’dan gelen teklifin, Renault ve İttifak’ın (Renault Grubu’nun Nissan ve Mitsubishi ile olan birliği) çekiciliğinin bir göstergesi olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca, "Nissan’ın bu konudaki yapıcı tavrından duyduğumuz mutluluğu belirtir, FCA’ya gösterdiği çaba ve Renault Yönetim Kurulu üyelerine güvenlerinden dolayı teşekkür ederiz. Bu doğru zamanlı önerinin, endüstriyel olarak çok uygun hem de finansal açıdan çekici, Avrupa merkezli bir global otomotiv devi yaratacağı aşikâr bir çaba olduğunu düşünüyoruz” denildi.

Son Güncelleme : 07 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo