Volkswagen 2025’e Kadar Avrupa’da 36.000 Şarj Noktası Açacak

Ototeknikveri     08 Haziran 2019 10:41

Elektrikli mobiliteye geçiş kitleler için bir gecede gerçekleşmeyecek, Volkswagen gibi bir otomotiv devi de bunu biliyor.

Volkswagen 2025’e Kadar Avrupa’da 36.000 Şarj Noktası Açacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Öte yandan, Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi süreci hızlandırmak istiyor ve bunun yolu milyonlarca elektrikli otomobil üretmekten geçiyor. Şarj altyapısının da artan otomobil sayısını karşılaması gerekiyor.

 

Bu kapsamda, VW Group 2025 yılına kadar Avrupa’da 36.000 şarj noktası açacak. Bunların 11.000’i Volkswagen markası tarafından kurulacak. İstasyonlar VW fabrikaları ve şehirlerdeki 3000 Volkswagen bayisinde bulunacak.

 

VW bu hedefine şarj altyapısı firması Elli (Electric Life) ve “We Charge” şarj hizmeti sayesinde ulaşacak. Bu şekilde firma şarjla ilgili geniş iş fırsatlarını da değerlendirecek. VW Group Avrupa’daki lokasyonlarda Almanya dahil toplamda 250 milyon euro (281 milyon dolar) yatırım yapacak.

Firmanın tahminlerine göre gelecekteki şarj operasyonlarının %70’i iş yerleri ya da evlerde olacak. Bu nedenle Elli şirketler ve bireysel kullanıcılar için tam teşekküllü şarj çözümleri sunacak. Bunlar arasında uygun fiyatlı duvar kutularının kurulumları da bulunacak.

 

Volkswagen Almanya’daki fabrikalarında çalışanlar için 4000 şarj noktası açacak. Bunların çoğu halka da açık olacak. IONITY şemsiyesi altında ayrıca 400 hızlı şarj istasyonu ve otobanlarda, önemli rotalar üzerinde 2020’ye kadar Avrupa’da 2400 şarj noktası kurulacak.

 

Hızlı şarj istasyonları şehirsel alanlara da getirilecek. Bunların ilk 28’i Haziran sonunda Wolfsburg’da açılacak.

 

VW “WeCharge” aracılığıyla gelecekte Avrupa’da müşterilerin 100.000 şarj noktasına erişebileceklerini de belirtiyor. Firma kullanıcıların alışveriş sırasında otomobillerini şarj edebilmesi için perakende zincirleriyle de anlaşma yapacak. İngiltere’de Tesco ile şimdiden anlaşma sağlandı.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo