Renault – FCA Anlaşmasını Fransız Hükümeti mi Baltaladı?

Ototeknikveri     08 Haziran 2019 11:16

Fransız hükümeti Renault ve Fiat Chrysler Automobiles arasındaki birleşme görüşmelerinin on gün sonucunda çökmesine neden olmakla suçlanıyor. Hükümet ise bu durumda payı olmadığını savunuyor.

Renault – FCA Anlaşmasını Fransız Hükümeti mi Baltaladı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters, Renault’da %15 hisseye sahip olan Fransız hükümetinin FCA’dan çok fazla garanti ve taviz isteyerek görüşmelerin seyrini değiştirdiğini belirtiyor.

 

FCA’nın birleşme teklifini reddettiğini açıklamasından bir kaç saat sonra bir Fransız devlet yetkilisinin FCA’nın yönetim kurulu başkanı John Elkann’ı aradığı ve kararını yeniden gözden geçirmesini istediği ancak bir değişiklik olmadığı öğrenildi.

 

Fransız maliye bakanı Bruno Le Maire, hükümetin görüşmelerde yapıcı bir rol oynadığını ancak Renault’nun uzun süredir ortağı olan Nissan’ın desteklemediği bir anlaşmaya sıcak bakmadıklarını söyledi.

 

Nissan birleşme teklifine çekimser kaldıklarını belirtti. Firmadan yapılan açıklamada anlaşmanın FCA’ya Renault’nun elektrikli otomobil teknolojilerine erişim imkanı sağlayacağı, Fransız firmanın karlı Jeep ve Ram markalarından fayda sağlayabileceği ancak sinerjinin Nissan ile ortak sahip olunan teknolojilere erişime göre değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

 

FCA’ya yakın kaynaklar ise Nissan’ın etkisini küçümseyerek Fransız hükümetini görüşmeleri sonlandırmakla suçluyor. İki ortak arasındaki ilişkiler bir süredir zaten gergindi.

 

Renault’nun yönetim kurulundan yapılan açıklamada ise sonuçtan duyulan hayal kırıklığı belirtilerek aynı zamanda FCA’nın ilgisinin firmanın çekiciliğini tekrar kanıtladığına dikkat çekildi.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo