Elektrikli Otomobilleri Şarj Etmek Sanıldığından Daha Ucuz

Ototeknikveri     09 Haziran 2019 03:02

Elektrikli taşıtların popülaritesi artmaya devam ediyor ancak otomotiv piyasasının hala küçük bir kısmını oluşturuyorlar.

Elektrikli Otomobilleri Şarj Etmek Sanıldığından Daha Ucuz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu durum bazı markaların daha ucuz elektrikli otomobiller sunmaya başlamasıyla değişmek üzere. Tüketicilerin elektrikli taşıtları benimseme süreci devam ederken, Comparethemarket.com tarafından yayınlanan bir çalışma bu otomobillerin bir faydasını daha ortaya koydu: düşük şarj maliyetleri.

 

Çalışmanın bir parçası olarak firma 36 ülkede ortalama elektrik maliyetini tespit etti. Ardından 100 kWh pil paketine sahip bir Tesla Model S otomobilin şarj maliyeti yine kWh cinsinden hesaplandı.

 

Çalışmaya göre, Amerikalılar kWh başına 0.13 dolar ödüyor, bu da Model S otomobilin bir şarjının 13.00 dolar tuttuğu anlamına geliyor. Bu oldukça ucuz ancak Şili’deki maliyetin iki katı.

 

Avustralya ve Kanada’da şarj maliyeti 11.00 dolar olarak hesaplandı. Güney Kore’de ise 12.00 dolar şarj maliyeti tespit edildi. Avrupa ülkelerinde ise maliyet biraz daha yüksek. Norveç, İsviçre ve Lüksemburg’da maliyet 20.00 dolar, İngiltere ve Japonya’da ise bu 22.00 dolara kadar çıkıyor. Almanya ve Danimarka ise 33.00 ve 34.00 dolar ile en pahalı ülkeler oldu.

 

Çalışmada evde yapılan şarja odaklanıldı ancak nerede ve ne zaman şarj yapıldığı gibi başka bazı faktörler de maliyeti etkiliyor. Örneğin, Electrify America şarj başına 1 dolar, dakika başına ise (şarj gücüne göre) 0.25 – 0.99 dolar alıyor. Firma aynı zamanda 4 dolarlık aylık abonelik de sunuyor. Böylece dakika maliyeti 0.18 dolara kadar düşüyor.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo