2020 Cupra Leon Plug-In Hibrit Versiyonla Gelecek

Ototeknikveri     09 Haziran 2019 07:22

Yeni Seat Leon’un en yüksek performanslı versiyonu Cupra markası altında sunulacak. 2020 Cupra Leon, İspanya’nın Honda Civic Type R modeline yanıtı.

2020 Cupra Leon Plug-In Hibrit Versiyonla Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Standart Leon test otomobilleriyle karlılaştırıldığında, hala tamamen kamuflajlı olan Cupra versiyonu çift egzoz, daha agresif ön fasya, daha büyük tekerlekler ve daha alçak biniş yüksekliğiyle ayrılıyor. Bazı Japon performans modellerine kıyasla Leon’un hızlı versiyonları daha önce de görsel olarak çok abartılı değildi.

 

Yeni nesil Cupra Leon’un dikkat çekici bir özelliği de yeni plug-in hibrit versiyon olacak. Seat CEO’su Luca de Meo da bu yeniliği onayladı.

 

Yeni elektrikli sürüş sistemi Cupra Formentor konseptinde bulunanla aynı olacak ve toplam 242 hp (245 PS) güç çıkışı sunacak. Otomobilin menzili 50 km olacak. Bu mevcut Leon Cupra’nın sunduğundan daha düşük bir menzil ancak yeni modelin birden fazla motor seçeneğiyle sunulması bekleniyor.

 

Yeni nesil Cupra Leon’un normal bir yanmalı motorlu versiyonu da bekleniyor. Bunda Volkswagen Grubu’nun şu an Cupra Ateca’da kullanılan turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli benzinli motoru bulunabilir. Ateca’da motorun güç çıkışı 296 hp (300 PS), tork değeriyse 400 Nm.

 

Yeni nesil Leon, VW Golf ile aynı temelleri yani en yeni versiyon MQB mimarisini kullanıyor. Bu da yeni kompakt hatchback otomobili öncekinden daha hafif yapacak. Ayrıca 48 volt elektrikli sistemle birlikte daha iyi yakıt verimliliği ve daha az emisyon avantajları getirecek.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo