General Motors’un Elektriklileri Geleneksel Otomobillerle Aynı Fiyatta Olacak

Ototeknikveri     09 Haziran 2019 09:14

Pek çok firma elektrikli taşıt dünyasına giriyor ancak devamlılık arz eden kar elde etmek bu alanda henüz zor, Tesla da bunun kanıtlarından birisi. General Motors ise işlerin farklı şekilde yapılabileceğini söylüyor.

General Motors’un Elektriklileri Geleneksel Otomobillerle Aynı Fiyatta Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma 2023 itibariyle dünya çapında 20 elektrikli model satmayı planlıyor. General Motors başkanı Mark Reuss elektrikli otomobillerin yakında geleneksel benzinli ve dizel otomobillerle aynı fiyatlarda olacağına inanıyor.

 

“Fiyatlar düşündüğümüzden daha kısa sürede eşitlenecek. Yanmalı motorlu araçların katı emisyon standartlarına uyumlu hale getirilmesi giderek daha da pahalı olacak. Bu da elektrikli otomobillerin benimsenmesini ve yaygınlaşmasını artıracak.” diyen Reuss, firmasının pillerin ve otomobillerin maliyetlerini düşürdüğünü, sonunda elektrikli otomobillerin satışından dişe dokunur kazançlar elde edebileceğini belirtiyor.

 

Elektrikli otomobillerden kar elde etmenin bugün ne kadar zor olduğunu en iyi Tesla biliyor. Kaliforniya merkezli firma son yıllarda bir kaç üç aylık dönemi karla kapatsa da, performansı inişliş çıkışlı oldu. Tesla’nın özellikle Model S ve Model X ürünleri lüks araçlar olarak pek çok elektrikli otomobilden daha pahalı. General Motors ise daha sade elektrikli otomobiller düşünüyor.

 

Bugün ABD’de yeni bir otomobilin ortalama fiyatı 37.000 dolar civarında. Bu da elektrikli Chevrolet Bolt’un etiket fiyatıyla yakın. Yine de bugün GM sattığı her Bolt otomobilde zarar ediyor. Giriş seviyesi bir yanmalı motorlu hatchback ya da Bolt ile benzer boyutta bir sedan 20.000 dolar altında bulunabiliyor. Bu da elektrikli otomobillerin daha kat etmesi gereken çok yol olduğunu gösteriyor.

Son Güncelleme : 09 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo