Mazda 2022'ye Kadar Yeni Elektrikli ve Plug-In Hibrit Otomobiller Çıkartacak

Ototeknikveri     10 Haziran 2019 11:13

Mazda, Avrupa'daki zorlu CO2 emisyon hedeflerini karşılamak için önümüzdeki yıllarda bir dizi yeni otomobil ve güç aktarma organı piyasaya sürecek.

Mazda 2022'ye Kadar Yeni Elektrikli ve Plug-In Hibrit Otomobiller Çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto News ile konuşan genel müdür Akira Marumoto, otomobil üreticisinin gelecek yıl ilk elektrikli otomobilini tanıtacağını ve 2021 veya 2022'den itibaren çeşitli plug-in hibrit modellerin bunu takip edeceğini doğruladı.

 

Marumoto, “Bu yıl çıkan Skyactiv-X motor, 100g / km'den daha az CO2 emisyonuna sahip. İlk Mazda pilli elektrikli otomobil de gelecek yıl piyasaya çıkacak. Son olarak, 2021 veya 2022'den itibaren hibrit modelleri tanıtacağız. Böylece, 2020'de bazı zorluklar yaşayacağımız halde nihayetinde emisyon hedefine ulaşacağız.” dedi.

 

Mazda'nın yeni çıkacak elektrikli otomobiliyle ilgili ayrıntılar henüz sınırlı ancak ilk olarak geçen yıl elektrikli otomobilden bahsedilmişti ve mevcut yanmalı motorlu Mazda modellerinden birisinin devamı olmayacağı, bağımsız bir model olacağı öğrenilmişti. Ayrıca, otomobilin Mazda'nın kendi güç aktarma teknolojisine sahip olacağı ve Toyota ve Denso ile geliştirdiği elektrik sistemlerinin bulunmadığı da doğrulandı.

 

Bu arada, Mazda yeni çıkacak Skyactiv-X aktarma organlarının yarı hibrit versiyonları üzerinde çalışıyor. Mazda6 ve CX-5 gibi araçlarda kullanılan dizel motorların verimliliğini artırmak için de çalışmalar yapıldı. Marumoto, SUV'ler ve büyük sedanlar için en verimli çözümün “elektrikli motorla birleştirilmiş bir dizel olacağına” inanıyor.

Son Güncelleme : 11 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo