Fransa Hükümeti Renault'daki Hisselerini Azaltmayı Düşünüyor

Ototeknikveri     10 Haziran 2019 11:18

Fransız hükümeti, otomobil üreticisinin Nissan'la olan ortaklığını pekiştirmek için Renault'daki payını azaltmaya istekli olduğunu söyledi.

Fransa Hükümeti Renault'daki Hisselerini Azaltmayı Düşünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bloomberg, Fiat ve Renault arasındaki birleşme görüşmelerinden kısa bir süre sonra, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire’nin devletin Renault'daki hisselerini azaltmasını gündeme getirdiğini yazdı.

 

Le Maire “Devletin Renault'daki hissesini azaltabiliriz. Daha sağlam bir otomotiv sektörümüz olduğu ve iki büyük otomobil üreticisi Nissan ve Renault arasındaki ortaklık pekiştiği sürece bu bir sorun değil.” dedi.

 

Hafta sonu Le Maire, Bloomberg’e yaptığı açıklamaları netleştirerek, Fransız hükümetinin bu hamle için acele etmediğini ve yalnızca belirli şartlar altında yapılacağını belirtti.

 

La Maire “Gündemde önce ittifakın güçlendirilmesi ve çalışanların, tesislerin ve Ar-Ge merkezlerinin korunması var. İkinci adım konsolidasyon olacak, bu da tüm tarafların istekli olmasına bağlı.” diye konuştu.

 

FCA ve Renault, güçlerini birleştirdiklerinde dünyanın üçüncü büyük otomobil üreticisi haline geleceklerdi. Bununla birlikte, FCA beklenmedik bir şekilde teklifini geri çekti ve Fransa Nissan'ın desteğini almaya çalışırken anlaşmayı imzalamak için daha fazla zaman istedi.

 

Nissan, Fransa'nın Renault'daki payıyla ilgili uzun zamandır endişeleniyor. İsimsiz bir kaynağa göre, Japonlar, devletin Renault’ya olan ilgisinin ittifak içinde gerginlik yarattığını iddia ederek, Fransa’nın Renault’daki tüm varlıklarından vazgeçtiğini görmek istiyor.

Son Güncelleme : 11 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo