7 Koltuklu 2020 Mercedes-Benz GLB Bu Yıl Gelecek

Ototeknikveri     11 Haziran 2019 10:26

Uzun zamandır beklenen 2020 Mercedes-Benz GLB, Alman otomobil üreticisinin devasa SUV filosunun en yeni üyesi olarak piyasaya sürüldü.

7 Koltuklu 2020 Mercedes-Benz GLB Bu Yıl Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Adından da anlaşılacağı gibi, Mercedes-Benz GLB 2829.56 milimetre uzunluğundaki mesafesi ile GLA ve GLC arasında konumlanıyor. SUV yedi kişilik olarak satışa sunulacak, ancak Mercedes hala araca “global kompakt otomobil ailesinin” bir parçası olarak atıfta bulunuyor.

 

Müşteriler, üçüncü sıraya yerleştirilmiş iki katlanabilir bağımsız koltuğa sahip olmayı seçebilecek. Üçüncü sıradaki yolcular için yan cam hava yastıklarının yanı sıra arka koltuklar arasında bardak tutucu ve USB-C portlarını da içeren eşya saklama alanları bulunuyor. Müşteriler yedi koltuğa ihtiyaç duymazlarsa, GLB'yi 40:20:40 oranında katlanabilen ve sırt ayarlı ikinci sırayla beş koltuklu olarak da satın alabilecek.

 

Beklediğimiz gibi, GLB'nin dış tasarımı son konseptle neredeyse aynı. Ön kısım kare farlar ve versiyona göre değişen şekilde farklı ön panjur/tampon tasarımlarıyla geliyor. GLB ayrıca standart olarak bir çift tavan rayı, kaslı omuzlar ve koruyucu kaplamalarla geliyor. Müşteriler, GLB için LED Yüksek Performans farları ve LED'li ön sis lambalarını da seçebilecekler.

 

GLB, Mercedes'in en yeni kabin teknolojilerinden bazılarıyla donatılmış. Örneğin, ilk önce yeni A-Serisi'nde yer alan MBUX multimedya sistemi standart olarak bir çift geniş ekranla birlikte geliyor. Ek olarak, Mercedes-Benz tüm gelişmiş sürüş destek sistemlerini S-Serisi'nden aldı ve GLB'de kullanılabilir hale getirdi. Sonuç olarak, GLB bazı durumlarda kısmen otonom sürüş yapabiliyor. Araçta bulunan diğer önemli teknoloji özellikleri arasında Aktif Direksiyon Yardımı, Aktif Şerit Değiştirme Yardımı ve Parktronic özellikli Aktif Park Yardımı bulunuyor.

 

Mercedes-Benz'in değişken tork dağılımlı 4MATIC sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi de modelde mevcut ve ön ve arka akslar arasındaki tork dağılımını değiştirmek için Eco / Comfort, Sport ve Off-Road ayarlarını içeriyor.

 

Mercedes-Benz GLB, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde GLB 250 4MATIC versiyonuyla satılacak. Bu model, 5500 devir / dakikada 221 hp güç çıkışı ve 1800 ila 4000 devir arasında 349 Nm tork üreten 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli bir motorla donatılmış. Yerel fiyatlar henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 12 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo