BMW Avrupa'daki Plug-In Hibrit İmajını İyileştirmek İçin Sıkı Çalışıyor

Ototeknikveri     11 Haziran 2019 11:15

AB'den gelecek para cezalarının önüne geçmek amacıyla, BMW kıtadaki filo CO2 emisyonlarını azaltmaya yardımcı olmak için büyüyen plug-in hibrit model serisine güveniyor.

BMW Avrupa'daki Plug-In Hibrit İmajını İyileştirmek İçin Sıkı Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bununla birlikte, plug-in hibrit otomobiller tamamen elektrikli modda sürülebilmelerine rağmen, çoğunun bu amaçla tasarlanmadığı yönünde eleştiriler var. Çözüm ise BMW'nin Elektrikli Şehir Sürüşü planı olabilir. Elektrikli Şehir Sürüşü, plug-in hibrit kullanıcılarını şehir içinde yanmalı motoru kapatmaya ve sadece elektrikli modda sürmeye teşvik ediyor.

 

Hollanda'nın Rotterdam kentinde hayata geçirilen bu programa katılanlar, elektrikle sürülen her kilometrede puan kazanıyor ve hatta ödüller için birbirleriyle yarışabiliyor. BMW bu sayede yalnızca rekabet yaratarak genel farkındalığın artmasını sağladı.

 

BMW mali işler yöneticisi Nicolas Peter, “Bu proje kentsel alanlardaki sorunlara getirdiği çözümlerle bir model olmalı. Bu ilginç konsepti diğer şehirlerin belediye başkanlarına da sunmak istiyoruz.” dedi.

 

BMW'nin çalışmalarına göre, en az 60 km menzilli plug-in hibritler, elektrikli modda kullanıldıklarında, tam elektrikli otomobiller kadar etkili oluyor. Bu da onları yanmalı motorlu araçların şehirlerinden yasaklanmasından korkan müşteriler için uygun fiyatlı ve mükemmel bir alternatif olarak konumlandırıyor.

 

Peki sorun ne? Pek çok PHEV, cömert vergi teşvikleriyle şirket arabaları olarak satın alındı. Bununla birlikte, bu otomobillerin tipik olarak filo içinde yakıt maliyetleri karşılandığı için sürücüler yeterince şarj etmediler ve araçlar geleneksel modda kullanıldılar. Hollanda hükümeti bu yüzden PHEV'lere yönelik teşvikleri düşürdü, bu da 2015 yılında 40.000 adet olan satışların 2017'de yalnızca 1150'ye düşmesine neden oldu.

 

Rotterdam projesine katılan otomobillerde GPS bağlantılı bir aktarma organı bulunuyor. Sistem, aracın şehir merkezi gibi önceden tanımlanmış bir alana girdiğini fark ettiği anda, sürücünün elektrikli sürüş moduna geçmesini istiyor.

 

Nicolas Peter, yasal düzenleme eksikliği nedeniyle şu an manuel olarak geçiş yapılsa da, yazılımın gelecekte otomatik olarak aracı elektrikli moda geçirebileceğini belirterek, "Bu şu anlama geliyor, şehre girer girmez yazılım elektrik moduna geçer ve şehir merkezinde olduğunuz sürece bu ayar geri döndürülemez.” dedi.

Son Güncelleme : 12 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo