Uber ve Volvo Üretime Hazır, Tamamen Otonom XC90'ı Tanıttı

Ototeknikveri     12 Haziran 2019 11:44

2016 yılında başlayan ortaklığın bir parçası olarak, Volvo ve Uber otonom bir XC90 araç geliştirdiler. Yeni XC90, otonom sürüş için akıllı sistemlerle donatılmış ve üretime hazır bir model.

Uber ve Volvo Üretime Hazır, Tamamen Otonom XC90'ı Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil, Uber'in kendi otonom sürüş sistemini kolayca adapte edebileceği Volvo güvenlik sistemleriyle donatılmış.

 

Volvo için güvenlik her şeyden önemli, bu nedenle araç direksiyon, fren ve pil için birkaç yedek sisteme sahip. Birincil sistemlerde bir şeyler ters giderse, bunlar XC90'ı hemen durduracak. SUV üzerine monte edilmiş veya içeride yerleşik olan bazı sensörler, kentsel ortamlarda kendi kendine sürüşü kolaylaştırıyor.

Uber Advanced Technologies Group CEO'su Eric Meyhofer, “Volvo gibi şirketlerle yakın işbirliği içinde çalışmak, güvenli, ölçeklenebilir, kendi kendini süren bir filoyu etkin bir şekilde oluşturmak için önemli bir bileşen. Volvo, uzun süredir güvenlikteki başarısıyla biliniyor. Otonom sürüş teknolojimizle eşleştirildiğinde, bu araç Uber için çok önemli olacak.” dedi.

 

Ortaklık her iki şirket için de fayda sağlıyor. Volvo, 2020'lerin başlarında kendi kendini süren arabaları piyasaya sunacak ve bu segmentte önemli bir oyuncu olmak istiyor. Uber'in hedefiyse bir görevliye ihtiyaç duymadan güvenilir otonom sürüş paylaşımı sunmak.

 

Volvo'nun CEO'su Hakan Samuelsson, “Otonom sürüş teknolojisinin şirketimizin temeli olan güvenliği daha da iyileştirmemize olanak sağlayacağına inanıyoruz. Gelecek on yılın ortasında, sattığımız tüm arabaların üçte birinin tamamen otonom olmasını bekliyoruz. Uber ile yaptığımız anlaşma, dünyanın önde gelen taşımacılık uygulamaları için tercih edilen tedarikçi olma hedefimizin altını çiziyor." dedi.

Son Güncelleme : 12 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo