390 km Menzilli 2020 Renault Zoe Geliyor

Ototeknikveri     17 Haziran 2019 06:41

Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili Renault Zoe, ikinci nesile ulaştı ve öncekine kıyasla her açıdan daha iyi olmayı vadediyor.

390 km Menzilli 2020 Renault Zoe Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot e-208 ve Opel Corsa-e gibi yeni modellerle rekabet edecek Zoe, 52 kWh kapasiteli pille yaklaşık 390 km menzil sunuyor. Önceki nesille aynı boyutta olan ancak %30 daha fazla kapasiteli lityum iyon pile sahip otomobil, hızlı şarjı da destekliyor.

 

Yeni 50 kW DC şarj seçeneğiyle 30 dakikada 145 km sürüş mesafesi elde edilebiliyor. 22 kW şarj ise 1 saatte 126 km sürüş mesafesi veriyor. Otomobilini akşam şarja takıp sabah işe gidene kadar kullanmayacaklar için, 7 kW duvar kutusuyla pilin tamamen dolması 9 saat 25 dakika sürüyor.

 

Otomobildeki önemli bir güncelleme de R135 motorun eklenmesi. 100 kW (135 PS / 133 hp) güç çıkışı ve 245 Nm tork üreten motor, tek vitesli şanzımanla geliyor. Bu donanımla yeni Zoe 10 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Azami hız ise 140 km/s. Ayrıca 80 – 120 km/s hızlanma 7.1 saniye alıyor. Bunda önceki 80 kW (110 PS / 108 hp) gücünde R110 elektrikli motora kıyasla 2.2 saniye kısalma var.

 

Otomobilin her iki versiyonu da yeni “B mode” sürüş fonksiyonu ile geliyor. Bu modda tek pedalla sürüş yapılabiliyor. “D mode” ise otomobil özellikle şehir dışında sabit bir hızda giderken gerekli önemli bir özellik olarak devam ediyor. İki mod arasında geçiş için yeni e-shifter kullanılıyor. Bunun yanı sıra otomobil yeni fren sistemi ve otomatik park freniyle geliyor.

 

Güvenlik bakımından 2020 Zoe, Aktif Acil Fren, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şerit Koruma Asistanı, Trafik İşaretleri Tanıma, Kör Nokta İzleme, Kolay Park Asistanı, Yokuş Çıkış Asistanı ve otomatik kısa / uzun farlar gibi pek çok sistemle geliyor.

 

Dış cephe tasarımına baktığımızda yeni Zoe’de radikal değişiklikler olmadığını görüyoruz. Yeni ön panjur, tamponlar, standart LED aydınlatmalar, yenilenen renk seçenekleri ve jant tasarımları bazı güncellemeler arasında.

 

Kabinde ise daha kapsamlı bir değişim göze çarpıyor. Yeni konsol tasarımı ve daha iyi materyallerin kullanılması kabine daha farklı bir hava katıyor. 9.3 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi güncellenmiş ve artık standart 10 inç TFT kontrol paneli var. Kullanıcılar Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon bağlantısına, arkada iki USB soketine ve kablosuz şarj pedine opsiyonel olarak sahip olabiliyor.

 

Sürücüler ayrıca akıllı telefonlarıyla otomobile uzaktan erişim sağlayarak otomobilin bazı fonksiyonlarını kullanabiliyorlar. Örneğin ısıtma ya da klima açılıp kapatılabiliyor, pil seviyesine bakılabiliyor ve yolculuklar önceden planlanabiliyor.

Son Güncelleme : 19 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo