2020 VW Golf Mk8 Teslimatları Yıl Sonunda Başlayacak

Ototeknikveri     17 Haziran 2019 09:03

Volkswagen hala yeni nesil Golf’ün seri üretimiyle ilgili hazırlıklar ve sorunlarla uğraşıyor ancak firmanın yöneticileri yeni kompakt hatchback modelin yıl sonunda çıkacağından emin.

2020 VW Golf Mk8 Teslimatları Yıl Sonunda Başlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autonews’e göre, Volkswagen CEO’su Herbert Diess yoğun şekilde yeni Golf’ün seri üretimine hazırlandıklarını söyledi. Diess “Tüm gücümüzle sıkı çalışıyoruz. Belirlediğimiz takvime sadık kalacak ve ilk otomobilleri bu yıl sonunda teslim edeceğiz.” dedi.

 

Yeni nesil Golf’ün geliştirme aşamasında Volkswagen mühendisleri yazılım problemleriyle karşılaştılar. Bunun sebebi de büyük oranda yeni modelin havadan güncelleme özelliğiydi. Bu özellik büyük bir teknolojik sıçrama olsa da, bir yandan da otomobili yeni risklere açık hale getiriyor ve yoğun siber güvenlik önlemleri gerektiriyor.

 

Yeni Golf’ün yazılımı öncekinden çok daha karmaşık ve 100 milyon satır kod içeriyor. 10 yıl önce satılan bir yeni otomobil için bu sayı ortalama 10 milyon satırdı.

 

Volkswagen içinden isim vermeyen bazı kaynaklar firmanın kendi belirlediği takvimi aksatmamak için çok sıkı çalıştığını ancak yöneticilerin dışarıya kesin tarihler vermekten çekindiklerini belirtiyor.

 

Yeni VW Golf segmentin en bağlantılı otomobili olmayı hedefliyor. Otomobilde dijital kokpit tüm versiyonlarda standart olacak ve yeni benzinli, dizel ve sıkıştırılmış doğal gazlı motorlar yüksek yakıt verimliliği sunacak. VW aynı zamanda yeni bir 48 volt yarı hibrit versiyon ve 80 km menzilli plug-in hibrit versiyon üzerinde çalışıyor.

 

Mayıs ayında bir açıklama yapan Diess yeni Golf’ün Ekim’de tanıtılabileceğini söylemişti. Modelin Frankfurt Otomobil Fuarı’na gelmesi bekleniyordu ancak firma bunun yerine fuarda pilli elektrikli ID.3 hatchback modelini ön plana çıkarmaya karar verdi.

Son Güncelleme : 19 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo