Domino's Houston’da Sürücüsüz Araçlarla Pizza Teslimatı Yapacak

Ototeknikveri     18 Haziran 2019 11:15

Sürücüsüz taşıtlar üzerine çalışan startup Nuro, Domino’s pizza ile güçlerini birleştirdi. Domino’s ABD’nin Teksas eyaletinin Houston kentinde önümüzdeki aylarda sürücüsüz araçlarla pizza teslimatına başlayacak.

Domino's Houston’da Sürücüsüz Araçlarla Pizza Teslimatı Yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yıl Nuro, Arizona eyaletinin Scottsdale kentinde ve Houston’da market ürünleri teslimatı yapmaya başlamıştı. Önümüzdeki aylarda tamamen otonom robot araçlarla Domino’s pizzaların da teslimatı yapılacak. Nuro’nun mevcut R1 taşıtı normal bir kompakt otomobilin yarı genişliğinde ve yakında yeni ve gelişmiş R2 ile değiştirilecek.

 

Nuro taşıtlar tamamen otonom olsa da, teslimata çıktıklarında şimdilik arkalarında onları takip eden kontrol araçları da oluyor. Ek olarak robot taşıtlar bağlantılı teknolojilerle uzaktan da kontrol edilebiliyorlar.

 

Nuro şimdilik R1 teslimat robotundan sadece altı adet üretti ancak Japon teknoloji firması SoftBank’tan aldığı 1 milyar dolar yatırımın ardından üretimi artıracak. Ayrıca test araçlarının sayısının da 50’ye çıkartılması planlanıyor.

Bu aslında Domino’s için otonom pizza teslimatı amacıyla kurduğu ilk ortaklık değil. 2017’de firma Ford ile sürücüsüz araçların kullanıldığı bir pilot program uygulamıştı.

 

Nuro iki eski Google mühendisi tarafından kuruldu. Market teslimatları için kullanılan R1 modelleri tamamen dolu 12 market poşeti alabiliyor. Firmanın R1’i pizza teslimatı için düzenlemesi ve ürünlerin sıcak kalması için ayrı bölmeler eklemesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 19 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo