Gelecek Lexus ve Toyota Modelleri Mazda Platformu mu Kullanacak?

Ototeknikveri     21 Haziran 2019 09:50

Japonya’ya yayın yapan Best Car’ın haberine göre, yeni çıkacak bazı Toyota ve Lexus modelleri arkadan çekişli ve sıralı altı silindirli motorlu platformu Mazda ile paylaşabilir.

Gelecek Lexus ve Toyota Modelleri Mazda Platformu mu Kullanacak?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Haberde Toyota’nın ilk Mazda tabanlı modelinin Japonya ve diğer Asya piyasalarına yönelik Mark X sedan otomobilin yeni nesli olabileceği belirtildi. Lexus aynı platformu RC ve LC modellerinin arasında konumlanacak yeni coupe modeli için kullanabilir. Platform paylaşımı bununla da sınırlı kalmayacak.

 

Yeni nesil Lexus IS ve RC modellerinin Toyota’nın TNGA şasisi ile geleceği iddia ediliyor. Bu modeller muhtemelen 2026’dan sonra yerlerini yeni nesillere bıraktıklarında yine Mazda’nın arkadan çekişli büyük mimarisi ve Mazda Skyactiv-X sıralı altı silindirli motor kullanılabilir.

 

Toyota, Lexus ve Mazda’nın biraraya gelmesi şaşırtıcı gibi görünse de, son zamanlarda otomotiv sektöründe bu tip iş birlikleri çok yaygınlaştı ve Toyota’nın da bu konuda hevesli olduğu görülüyor.

 

Mazda geçen ay sıralı altı silindirli Skyactiv-X motorları geliştirdiğini, lüks modellerde benzinli ve dizel versiyonlarla kullanılacağını açıklamıştı. Bu motorlar bir dizi arkadan çekişli ve dört çekişli modelde yer alabilir. Bu motorları ve yeni büyük mimariyi geliştirmek Mazda için büyük bir maliyet, dolayısıyla bunları Toyota ve Lexus ile paylaşmak Mazda’nın işini kolaylaştıracak.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo